Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZY ZUS WZYWAŁ WAS NA KOMISJE GDY BYŁYSCIE NA ZWOLNIENIU W CIAZY

Polecane posty

Gość gość

czy zus wzywał was na komisje gdy bylyscie na zwolnieniu w ciazy?piszcie kobietki

Gość gość
Ja nie słyszałam o komisjach na zwolnieniach ciążowych. Wiem że sprawdzają w domach. A co ciebie wezwali?

Gość tab
nie wzywal mnie

Gość gość
NIE , ALE TAK CZYTAM W NECIE , ZE CZASAMI WZYWAJĄ ....

Gość gość
No to po co na zapas pytasz? Tak gdzieś mi się obiło o uszy że wezwali zobaczyli dokumentację i tyle.

Gość gość
ja dostałam wezwanie, bo mnie nie było w domu. ale wszystko się szybo wyjaśniło i nie miałam żadnych problemów. Dostałam od lekarza L4 na miesiąc, w tym czasie wylądowałam w szpitalu. I akurat mnie wylosowali do kontroli w domu, byli 3 razy w ciągu tygodnia i mnie ani razu nie było - z wiadomych przyczyn. Zostawiali karteczki w skrzynce, ale mąż chodził pół przytomny ze strachu o mnie i dziecko i nawet do skrzynki nie zaglądał. I jak wróciłam po 2 tygodniach do domu, to znalazłam stertę listów i rachunków w skrzynce, a między nimi te 3 karteczki. Następnego dnia planowałam zadzwonić do ZUSu, ale najpierw rano przyszedł listonosz z wezwaniem. To już nie dzwoniłam, miałam jechać na komisję, ale niestety znów trafiłam do szpitala. Tym razem mąż wziął się trochę w garść, pojechał na tą komisję, przedstawił wypis ze szpitala w terminie wizyt w domu i zaświadczenie, że obecnie jestem w szpitalu i dali sobie spokój.