Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego MM

Polecane posty

Gość gość

Wiem, że ten temat powraca jak bumerang ale ciekawi mnie dlaczego matki wybierają karmienie MM. Ok, czasem są wskazania medyczne. Niektórzy mają strach przed karmieniem piersią - ok są to jakieś powody. Ale widzę tu mnóstwo matek które od razu krzyczą, że pierś "nie bo nie, mam prawo, nikt mi nie zabroni!!!" i ok, macie prawo tylko ciekawi mnie DLACZEGO rezygnujecie z piersi jeśli nie ma ku temu wskazań lekarskich. Oczywiście argument pt. "brak mleka" został już dawno obalony... :P

Gość gość
z tego co czytam to widzę że część kobiet wybiera mm z uwagi na stan piersi -że zniszczą się podczas karmienia, inne twierdzą że dla nich karmienie piersią jest obrzydliwe.

Gość gość
U mnie mm ze wzgledu na skaze bialkowo obu dzieci. Mialam wybór albo karmić piersią i przestrzegać mega rygorystycznie diety ( co przy moich problemach zdrowotnych byli niewskazane) lub przejść na mm. Wybralam mm z tego wzgledu żeby dzieci się nie meczyly kolkami i wysypkami. A co do stanu piersi? Nie karmilam, a i tak ich wygląd jest daleki od idealu ( przed ciąża rozmiar 85D). Nie przejmuje się piersiami ważniejsze byli zdrowie dzieci.

Gość karmiąca MM
ja wybrałam MM bo dziecko nie chciało ssac piersi, było wiecznie glodne...polozna mowila żeby odciagac swój pokarm i dawac z butli a dokarmiać MM w razie czego,tak robiłam dopóki miałam swój pokarm a potem przeszłam już tylko na MM, nie mam wyrzutow z tego powodu,dziecko jest zdrowe, ma rok,nigdy nie chorowalo,kazdy ma wolny wybor i nie nam oceniac czy ktoś robi dobrze czy zle!!!!! ale nie rozumeim tej nagonki na karmienie MM, ani tym bardziej tego chwalenia i stawiania na piedestale karmienia piersią,...czasem ktoś chce, a czasem nie chce karmic piersią, czasem nie może...ale kazda matka kocha swoje dziecko i krzywdy mu nie zrobi,wazne żeby dzieciak była najedzony a mama spokojna :) pozdrawiam mamusie karmiące i piersią i mlekiem!

Gość gośćautorka
Spokojnie, z mojej strony to żadna nagonka tylko ciekawość :) Wasze powody są zrozumiałe, ale są i matki które mówią NIE i ch*j :P I nie sądzę, żeby były świadome...Szkoda mi by było tego mleka w piersiach.