Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierogowa

ponowne mrożenie ugotowanego mięsa

Polecane posty

Gość pierogowa

Nie wiedziałam co robić z ugotowanym mięsem z rosołu, wiec zamrażałam je z myślą o pierogach lub krokietach. Wczoraj rozmroziłam i zrobiłam z niego farsz do pierogów. Kilka zjadłam a resztę zamroziłam. I teraz tak sie zastanawiam co ja najlepszego zrobiłam : gotowanie, mrożenie, rozmrożenie, ponowne mrożenie. Nie było tzw "obróbki termicznej" pomiędzy mrożeniami. Czy to się bedzie nadawało do jedzenia (pierogi będa wrzucane do wrzątku więc bakternie nie zdążą się chyba rozmnożyć?)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
pomózcie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pierogowa
nikt nie wie? tak dużo się "nalepiłam" i nie wiem czy teraz to wszytsko wyrzucić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Noc ci nie będzie,moja teściowa całe życie je takie rzeczy i jakoś żyje :-P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Możesz zamrozić nic się nie stanie, nie zatrujesz się.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
przede wszystkim rzadko kupujemy w sklepie świeże mięso.Najczęściej do sklepów są dostarczane zamrożone półtusze, a pzrecież prawie wszyscy kupują mieso i często mrożą. Żyjemy :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pierogowa
dzięki!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×