Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aisha789

18 letni syn z bardzo wysokim IQ

Polecane posty

Witam, mój syn ma 18 lat, bardzo wysoki iloraz inteligencji, a mimo tego ma słabe oceny (w tym roku w drugiej klasie technikum 3,14). Nie sprawia problemów wychowawczych, jest mało towarzyski, w domu czyta dużo powieści i książek historycznych. Ma niezwykłą pamięć, potrafi podać konkretną datę, jaki to był dzień tygodnia, kto był w co ubrany itd. Zna filmowe dialogi na pamięć nawet kilka lat po obejrzeniu filmu. Nie robi absolutnie żadnych błędów ortograficznych, ani interpunkcyjnych Jak mu pomóc w osiąganiu dobrych ocen?

a, mogłabym dodać, że kilka dni temu w szkole zrobili jego klasie testy na inteligencję, takie humorystyczne i tam zmasakrował resztę klasy

Gość gość
wiesz ja mialam w szkole srednia ok 3.5 ale dobrze napisalam mature i dostalam sie na prawo zrobilam aplikacje i jestem adwokatem

Gość gość
Ja myślę, że to jest typ, który się nudzi na lekcjach, bo to czego uczą w szkole go po prostu nie interesuje. Stąd słabe oceny. Uczy się, żeby tylko zaliczyć pozytyw. Nie zastanawiałaś się, że jeśli on bardzo dużo czyta, interesuje się historią, która mu aż wskakuje do głowy, to on może powinien być w innej szkole? Nie w technikum, ale liceum humanistycznym, lub klasie w liceum o takim profilu, a potem iść na studia historyczne, dziennikarskie itp.

Najpierw był w technikum informatycznym, ale w kwietniu zmienił profil, więc w nowej szkole musiał zaliczyć język i 4 przedmioty zawodowe aby zdać i zrobił to na czwórki. A do technikum poszedł tylko po to by mieć zawód, i tak będzie studiował historie

Gość gość
Skąd wiesz, że ma wysoki iloraz inteligencji? Z tego co piszesz to wynika, że ma dobrą pamięć a nie wysokie IQ. Jeśli byłby taki inteligentny to by nie był w technikum i maksymalnie by wykorzystywał swoje możliwości. Serio naprawdę wkurza mnie jak mamuśki gadają jakie to ich dzieci mądre i piękne a tak naprawdę to zwykle głupki, lenie i brzydale.

"Jeśli byłby taki inteligentny to by nie był w technikum i maksymalnie by wykorzystywał swoje możliwości." Mówiłam, że chce mieć zawód po szkole, technikum to zwykłe liceum + przedmioty kształcące w jakimś kierunku. "Skąd wiesz, że ma wysoki iloraz inteligencji? Z tego co piszesz to wynika, że ma dobrą pamięć a nie wysokie IQ." A o tym wiem od dwóch pań psycholożek

Gość gość
Witam. Urodziłem się wiosną 1995 roku, w zwyczajnej rodzinie zamieszkującej jedno z miast Aglomeracji Śląskiej. Od małego byłem strasznie ciekawy otaczającego mnie świata i chciałem poznawać prawa nim rządzące. Wszystkie klasy podstawówki oraz gimnazjum kończyłem przeważnie ze średnią oscylującą w granicach 3.0-4.0. Nigdy nie lubiałem chodzic do szkoły i często unikałem lekcji, ale prawdziwy problem pojawil się dopiero w szkole ponadgimnazjalnej... Wybrałem szkołe zawodową o profilu cukiernika. Do dzis nie jestem w stanie odpowiedzieć sobie na pytanie, co kierowało mną w chwili składania tam papierow. Po 2 latach męczarni w tej szkole postanowiłem zabrac przepisac się do budowlnaki na profil montera zabudowy i robót wykończeniowych w budownictwie, ponieważ czułem, że praca w zawodzie cukiernika jest ostatnią rzeczą, którą chciałbym w życiu robić a pójście do tej szkoły było największym błędem jaki kiedykolwiek popełniłem. Pierwszą klase w budowlance ukończyłem ze średnią 2.8 ze względu na moje notoryczne opuszczanie zajęć. Właśnie rozpoczal sie kolejny rok szkolny, a ja od wrzesnia byłem w szkole zaledwie 2 razy. Dlaczego? Ponieważ mam wrażenie, że poziom nauczania w mojej szkole usilnie "stara się" cofnąć mnie w rozwoju. Szkoła mnie ogranicza. W marcu robiłem test na inteligencje którego organizatorem była mensa i jak się okazało moje IQ wynosi 160 co dawało mi szansę wstąpienia w szeregi jej członków. Odmówiłem ponieważ szkoda mi było wydawać pieniądze na składki i inne głupity. Czuje się dziwnie, nie moge z nikim pogadać, ponieważ prawie każdy wydaje mi się opóźniony w rozwoju. Szanuje ludzi i staram się nie dawać im tego po sobie poznać, ale czuje się strasznie zażenowany robiąc dobrą mine do złej gry. Opuściłem miesiąc szkoły, ale nie martwie się tym, ponieważ jestem w stanie nadrobić ten materiał w max 3 dni. Zastanawiam się tylko, jak dalej pokierować swoim życiem aby każdy kolejny dzień nie był tak monotonny i nudny jak w chwili obecnej. Nie mam wielu znajomych, staram się unikać ludzi jak tylko mogę. Większość czasu spędzam na czytaniu książek i buszowaniu po necie w poszukiwaniu ciekawych artykułów. Wiem, że mimo mojego felernego startu moge jeszcze coś w tym życiu osiągnąć, niestety nie wiem jak się do tego zabrać i tu nasuwa się moja prośba o to, abyście doradzili mi co powiniennem w tej sytuacji zrobic, jak dalej pokierować swoim życiem. Wiem, że są tu osoby które posiadają coś czego ja, ze względu na mój młody wiek jeszcze nie posiadam- doświadczenie życiowe. Jeżeli jesteś jedną z nich prosze nie bądź obojętny na moje rozterki, ale w oparciu o zdobyte doświadczenie udziel mi jakiejś rady. Możesz być pewny, że wezmę ją pod uwage. Z góry dziękuje.

Gość gość
wysokie IQ to nie jest dobra pamięć ac te matki polki zj****e kretynki... co z tego jak ktoś ma dobrą pamięć?? google ma lepszą... kreatywność, rozwiązywanie nowych problemów to się głównie liczy na chuj komu mega pamięć

Gość gość
" Czuje się dziwnie, nie moge z nikim pogadać, ponieważ prawie każdy wydaje mi się opóźniony w rozwoju. " XXXXXXXXXXXXXXX Mam tak samo :O

Gość gość
Przeceniasz się autorze, bardzo przeceniasz

Gość gość
Z IQ jest różnie. Mam coś miedzy 126-130 a czesto kompletnie nie jażę co sie wokół mnie dzieje. Ocen tez nigdy nie miale specjalnie wysokich. Żaden poprostu wysokie IQ sie ma i tyle.