Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mieszkania w apartamentowcu

Polecane posty

Gość gość

Są strasznie drogie. 70 m2 przy dobrych wiatrach 400 000tyś zł :/ Koszt większy od domu z wiekszym metrażem. Właśnie szukam takich mieszkań z rynku wtórnego, nie ma prawie nic tylko "apartamenty z wielkiej płyty" czyli stare bloki . Na szczeście takie mieszkania będą tańsze za 6 lat, kiedy ja bedą kupować. Większość młodych zapędza się i bierze ogromne kredyty na takie właśnie mieszkania. Po 2 latach zdają sobie sprawę, że nie stać ich na taki metraż i muszą oddać mieszkanie bankowi. Wiele młodych tak nadziało się na domkach teraz czas na mieszkania od dewelopera :P

Gość gość
Co rozumiesz pod pojęciem apartament?

Gość gość
70 m kw za 400 tys? to chyba w Łodzi albo Pabianicach, bo w Warszawie/Wrocławiu za tyle to kupisz najwyżej 55 metrów

Gość gość
Nowocześniejszy blok z mieszkaniami 2 poziomowymi, wyborem metrażu (32m2, 50m2 i 70-80m2). Parkingi w piwnicy. Maksymalnie 4 pietra winda itp W moim mieście powstało parę. Piękne mieszkania. Przyjaciółka bardzo chwali ale koszta są b. duże. Kredytu oczywiście

Gość gość
Nie mam na myśli małe miasto. 100 tyś mieszkańców.

Gość gość
Nie wspominając o tym, że nie słychać jak sąsiad robi kotlety na obiad, czy krzyków. Naprawdę trzeba się postarać, żeby coś przeszło przez ściane.

Gość gość
W apartamencie powinny się znaleźć co najmniej następujące pomieszczenia: kuchnia, salon (lub salon połączony z kuchnią), główna sypialnia z prywatnym wejściem do łazienki i garderoby, gabinet/pokój gościnny/druga sypialnia, łazienka ogólna, pralnia lub pomieszczenie gospodarcze oraz osobna łazienka do każdej kolejnej sypialni. Konieczność zaprojektowania wygodnych, ustawnych pomieszczeń oraz ich odpowiedni rozkład z wyraźnym podziałem na część dzienną (dostępną także dla gości) i nocną (zapewniającą mieszkańcom pełną prywatność), pozwala na określenie minimalnej powierzchni luksusowego lokalu na poziomie około 100 m2. W szczególnych przypadkach analitycy mogą dopuścić uznanie za apartament mieszkania o nieco mniejszej powierzchni, np. 95 m2, pod warunkiem jednak, że jego funkcjonalność oraz pozostałe kryteria pozostaną zachowane. Spotykane często na rynku określenie apartamentu w odniesieniu do 50- czy nawet 30-metrowych mieszkań, jest już wyraźnym nadużyciem.

Gość gość
Wiadomo taki metraż jest śmieszny, jak kawalerka ale rozmieszczenie pokoi i ich podział (mimo, że małe to jest ich np.3) może dawać złudzenie apartamentu :P. Jednak prawda jest taka, że cena jest wysoka a mieszkania bardzo atrakcyjne. Nowe, a nie jak te z wielkiej płyty, które za 20 lat będą do rozbiórki. Nie jest w nich jak w klatce, nie słychać sąsiada z dołu i góry, są robione z lepszych materiałów i jest z nich jakiś widok a nie - drugi blok z przeciwka :D

Gość gość
Jestem z 3miasta i muszę Cię zmartwić - cena jeszcze o niczym nie świadczy tutaj jest masa pseudo apartamentów i mało który jest zbudowany dobrze takie atrakcje jak problemy z wodą w najwyższych kondygnacjach w wieżowcu w Gdyni przy skwerze, albo wąskie miejsca w hali garażowej czy odpadające tynki a z tymi widokami to też jest raczej słabo - znajomi kupili niecałe 70m w wieżowcu w jednej z dzielnic Gdańska z widokiem na bloki i kompletnie zero zieleni obok za 400tyś i jest słabo nawet bardzo. A co do wielkiej płyty to gwarantuje Ci że dłużej postoi niż niejedno nowe budownictwo. Wszystko zależy od dewelopera a i ja brałabym mieszkanie z drugiej ręki z bardzo prozaicznego powodu - mianowicie większe niedoróbki wychodzą w ciągu 2 lat. Sama mam niewielkie nieszkanie na okres budowy w nowym i powiem że żałuje jak cholera dobrze że lokalizacja ciekawa i mam nadzieje że sprzedam to w cholerę bo dziadostwo jest niemiłosierne.

Gość gość
:)ah no czy tu nastepny temat o zyciu za granica no i jak sie uklada to nigdy tak naprawde nie wiemy 33333 www.youtube.com/watch?v=gyBfqKwkdr4

Gość gość
Właśnie rynek wtórny w tej miejscowości nie szaleje. Jestem farmaceutką. Mieszkam daleko od miasta akademickiego dlatego zarabiam o wiele lepiej niż Ci np w Poznaniu. Mąż policjant. Więc tu nam jest dobrze, a za mieszkaniem nie bedziemy się przeprowadzać.

Bez przesady. We Wrocławiu można znaleźć dobrze zaprojektowane 69-72 m2 już poniżej 400 000 zł . Trzeba tylko śledzić rynek i wypatrywać okazji. Sporą liczbę ciekawych mieszkań możesz znaleźć na stronie www.inwestycje-wroclaw.pl . Na profilu na Twiterze publikują czasem dobre okazje a jak się u nich zarejestrujesz to masz dostęp do ofert, których nie ma w Internecie. Grunt to dobrze obliczyć zdolność kredytową, żeby potem nie pracować "tylko na mieszkanie". Pozdrawiam!

Gość gość
Ale to bloki .to nie dom tylko ul

Gość arabella31
Zgadzam się, Wrocław pod tym względem wypada naprawdę fajnie. Co prawda cały czas do końca nie wiem, co w Waszej definicji podchodzi pod apartamentowiec, ale we Wrocławiu jest sporo ładnych, nowoczesnych mieszkań w dobrych cenach. Wystarczy zajrzeć chociażby tu: http://targimieszkaniowe.net/nowe-mieszkania-i-domy-wroclaw/ . Gdybym miała trochę kasy na zbyciu, spokojnie wybrałabym coś spośród tych ofert ;)

Gość gość
Niestety, masz rację. Apartamenty w Warszawie są po prostu naprawdę drogie, chyba, że na wynajem, jak np. http://ironflats.pl

Gość Karo

Bez sensu są jakieś apartamenty. Odchodzi się od mieszkania w centrum i wg mnie lepiej coś kupić poza miastem. Teraz widziałam że ciekawą ofertę ma deweloper w Poznaniu - Family House. Osiedle nie stricte w centrum ale na obrzeżach przez co jest cicho i spokojnie. Nie ma tego zgiełku, który towarzyszy mieszkaniom w centrum. Prace trwają i tylko trzeba czekać, aż to będzie gotowe.

Gość Ada

Kupiłam mieszkanie właśnie na Osiedlu Poznańskim od Family House i jestem dobrej myśli że będzie ok. W ciągu 1,5 miesiąca mieszkanie powinno zostać oddane.