Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zimne dłonie u niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Hej, chciałabym was zapytać, czy waszym dzieciom też tak marzną dłonie w taką pogodę jak dziś (u nas dość chłodno na dworze). Mały posiedział trochę w cieniu, ręce ma lodowate. Boję się, że to problemy z krążeniem, mnie też marzną ręce i stopy. A może to zupełnie normalne?

Gość gość
to zupelnie normalne, zimne sa glownie dlonie i stopy, trzeba pamietac o tym i skarpetki nalozyc. moje maluchy tez tak maja :)

Gość gość
Skarpetki oczywiście zakładamy, ale na stopy :) Dzięki za odpowiedź, czyli nie muszę się martwić. Pozdrawiam.

Gość gość
ale na raczki tez zakladaj, mozna tez niedrapki ale ja zawsze wole skarpetki bo nidrapki szybko sie zsuwaja

Gość gość
15:46- serio piszesz??? Przy co najmniej +10 stopni Ty zakładasz skarpetki na ręce????? Zimne ręce nie świadczą o tym, że dziecku jest zimno, to raz. Dwa, aby sprawdzić czy dziecko marznie, trzeba dotknąć karku malucha- jeśli jest ciepły, to dziecku nie jest zimno! Trzy, przegrzewanie dziecka jest gorsze niż lekkie ubieranie.

Gość gość
tak pisze serio. moje 5 tygodniowe maluchy maja na raczkach skarpetki lub niedrapki przy takiej pogodzie bo zimno i wieje a ze to bliznieta i niska masa jeszcze to zwyczajnie im zimno. oczywiscie metode karku znam. sama dzis posiedzialam na lawce z 20 min i zmarzlam jak cholera