Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cynthi38_5

Piąte dziecko!! Jak zniosę tą ciążę (Grupa wsparcia..)

Polecane posty

Gość Cynthi38_5

Witam. Jestem mamą czwórki wspaniałych dzieci. Najtarsze ma 16 lat najmłodsze 6 lat. W poniedziakek dowiedzialam się że jestem po raz piąty w ciazy. Mąż skacze z radości bo kocha dzieci ja też ale mam pewne obwy. Mam już 38 lat i nie wiem czy dam sobie z ciaza radę. Myślę pozytywnie ale ten strach że noszę dziecko pod sercem już piąty raz. Mam wielkie wsparcie u męża dzieci. Najbardziej cieszy soe moja najmłodsza córeczka Kalinka. Kobietki proszę was o wsparcie może dzieki wam i waszym doświadczeniom czegoś się dowiem i poczuje lepiej :) Dodam jeszcze ze o pieniadze martwić się nie musimy mąż zarabia dobrze ja tez więc jest ok.

Gość mama trójki dzieci
Hej bedzie dobrze włściwie nic teraz nie zrobisz, badz pod stałą kontrolą lekarza i bedzie ok. a tak troche głupio spytam planowana ciaza czy..... no ?( nie hce wpisac wpadka )

Gość gość
cóż skoro urodziłaś 4 dzieci to i 5 jakoś pójdzie :D ja mam jedną cesarkę za sobą, ciąża to była masakra, w trakcie cesarki prawie umarłam, lekarz mi zabronił zachodzić ponownie w ciążę. Skoro Ty bez problemów przeszłaś 4 ciąże to wiek nie ma nic do rzeczy, bo to kolejne dziecko. wszystko będzie dobrze, powodzenia :)

Gość gość
ja bede za pare dni rodzic swoje 6 dziecko najstarsze moje maja bo to blizniaki 23 lata najmłodsze 8 lat a ja.....mam 43 wiec wiek nie ma nic do tego wyniki i badania sa ksiazkowe u mnie a czasem młode kobietki maja złe wyniki albo z dzidziusiem jest cos nie tak wiec głowa do góry bedzie dobrze przeciez maz dopiero 38 lat

Gość gość
ja mam 37 i jestem w 1 ciazy

Gość gość
a jak to zrobilas przy 4 dzieci ze jeszcze dobrze zarabiasz? czym sie zajmujesz?

Gość Cynthi38_5
Dziękuje kobietki, podnioslyscie mnie na duchu :) Jeśli chodzi o ciaze to było tak.. Od jakiś 5 miesięcy mąż mówił że marzy mu się dzidzius :) Jakoś nie byłam przekonana aby zajść w ciaze. Chcialam mu to wybić z głowy ale z czasem jednak myślałam o powiększeniu rodziny. Miesiac temu pojechaliśmy sobie we dwoje do hotelu na mazurach. Było pięknie i ..romantycznie. Oczywiscie poszliśmy do łóżka i tak się stało ze teraz czekamy na pociechę (kolejna). Czy to była planowana ciaza? Nie wiem ale nie żałuję lecz się boję

Gość gość
Gratulacje! dasz radę moim zdaniem od trójki w górę to już nie ma różnicy :)

Gość gość
Jak by mnie bylo stac na 3 nianie to tez bym miala z piatke,a tak mam jedno bo nie wyobrazam sobie nie miec czasu dla siebie

Gość Cynthi38_5
Jeśli chodzi o pracę to jestem Architektem IT. Świetnie platna praca. Na stronkach pisze że zarabia 8000 zł u mnie jest trochę taniej. Mówiąc taniej mam na myśli 7500 zł. Mąż natomiast pracuje w biurze podróży ma na miesiac 2000zł. Praca jest po rodzicach więc pieniądze myślę że są w miarę dobre. Nie chce się chwalić bo może wam się wydac że to kupa kasy ale przy czwórce dzieciach w tym nastolatkach i małym dziecku to pieniądze szybko sie tracą. Ale jest nam świetnie

Gość MońkaaPL
To super jak masz taka platna pracę a twoj mąż też spoko to zyjecie dobie (chyba) extra! Tylko kozystac z życia! Powidzenia i udanego kolejnego dzieciaczka ;)

Gość gość
jak bym miała tyle kasy to też bym miała piątkę dzieci :) dzieci to największy sens życia.

Gość gość
seks i podroze to sens zycia

Gość gość
Co, niecałe 10 tys na 7 osoby to jest bieda z nędzą, no ale żyjcie jak chcecie. Masakra...

Gość gość
może dla ciebie dla mnie dzieci to największy skarb i szczęście. A poza tym z dziećmi też można podróżować. My mamy troje (9,7,5 lat) i jedziemy na 2 tyg na Mazury a potem na tydzien do WŁoch na kemping.

Gość gość
Fantastycznie! Gratuluję Ci bardzo, ja bardzo marzę o dużej rodzinie, na razie mamy jedno, ale już myślimy o kolejnym marzą mi się bliźniaki:), Odkąd mieszkamy w UK stać nas w chwili obecnej i na 6:) w Polsce dla ludzi stanowi problem zajscie w 2 ciąże z braku finansów, niestety taki kraj, szkoda! bo dzieci to sens życia i istnienia nas:) POWODZENIA!

Gość gość
my mamy 3 tys na rodzinę 2 +2 i starcza na wszystko.

Gość gość
Gratuluje Natomiast niedobrze zrobiliscie,ze na tak wczesnym etapie ciazy powiedzieliscie corce o rodzenszwie. Powodzenia zycze.

Gość Cynthi38_5
Bardzo dziekuje teraz już czuje się pewniej :) Również uważam że dzieci to najwiekszy sens zycia bez nich już nie byłoby tak samo. Niektórzy po prostu nie są gotowi na macierzyństwo ale co poradzisz nic. A jeśli chodzi o to niestety "ja nie pilam kawy" mam dla ciebie zła wiadomosc. Już od dawna na ta chwilę czeka moja przyjaciolka :D aleveierże że i tobie się uda nią byc. Dlaczego uważasz że źle że powiedzielismy córce? Mamy dzieci w wieku 16, 13,11 i najmłodsza w wieku 6 lat. Ona bardzo by chciała siostrę nie ma za bardzo się z kim bawić bo jej brat to raczej nie lubi lalek ;)

Gość gość
Zniesiesz ciążę świetnie. Widać, że jesteś pozytywną osobą, dlatego życzę Ci jak najlepiej! Dużo zdrowia :)

Gość gość
Bo o ile dobrze dobrze zrozumialam,to dopiero poczatek ciazy i wiele sie moze zdarzyc"po drodze",czego wam oczywiscie nie zycze.Poza tym dziecko nie zna pojecia czasu-za 7 miesiecy,bedzie dopytywac kiedy bedzie siostra lub brat. Fajnie,ze sie cieszycie.Wszystkiego dobrego wam zycze.

Gość gość
Twoj maz z tak niskimi zarobkami nie czuje sie gorszy od Ciebie? Kto zajmuje sie dzieciakami jak Wy pracujecie? Nie powiesz mi ze zeby tyle zarobic pracujesz 8 lub mniej godzin

Gość gość
Podziwiam, bo nie wiem, jak poradziłabym sobie z piątka dzieci. Ale jak ktoś wcześniej napisał, skoro radzisz sobie z czwóreczka, to piąte nie stanowi az takiej wielkiej różnicy. Wiekiem sie nie martw, bo sporo kobiet dopiero po czterdziestce rodzi pierwsze dziecko i ciążę przechodzą bez problemów. Ty też sobie poradzisz. :)

Gość gość
Twoj maz z tak niskimi zarobkami nie czuje sie gorszy od Ciebie? Kto zajmuje sie dzieciakami jak Wy pracujecie? Nie powiesz mi ze zeby tyle zarobic pracujesz 8 lub mniej godzin x A ty nie czujesz się gorsza od męza z niższymi zarobkami? Sp. Też pracuję w branży IT,, zarabiam podobnie i pracuje 8,5 godziny dziennie.

Gość gość
"Twoj maz z tak niskimi zarobkami nie czuje sie gorszy od Ciebie? " Nie rozumiem dlaczego jej mąż miałby czuć sie gorszy ? W koncu mamy równouprawnienie. Moja mama zarabia ok 6000 zł ( pracuje w banku 8 godz dziennie ) a ojciec 1500 zł i dobrze im sie zyje .Mama nigdy nie miała pretensji do taty ze mniej zarabia . Chyba na tym polega udany związek /małżeństwo ze wszystko jest wspólne a,nie podział na moje twoje .

Gość Cynthi38_5
To może zacznę od początku: Tak wiem że wiele się może zdarzyć. Corka juz raz się rozczarowała. Czekała na swoją kyzyneczke 9 miesięcy a malutka po porodzie zmarła :( Wlasnie tego się najbardziej obawiam. Nie myślę źle i bardzo dziękuje wam za takie ciepłe slowa dające otuchy :) Czy twoj mąż z takimi niskimi zarobkami nie czuje się gorszy od ciebie? : Oczywiście że nie! Kiedyś nawet się go o to spytałam. Odpowiedział że nawet gdyby zarabiał 800 zł nie przeszkadzalo by mu to i kochał by mnie nad wszystko..Razem wychowujemy dzieci, pracujmy i się kochamy. Kto zajmuje się dziećmi jak wy planujecie?: Kiedy dzieci były male zajmowała się nimi moja mama. Ja mam tak że mogę pracować w domu więc dziećmi też się zahmowałam. Później gdy moje skarby podrosly mieszkała z nami przez rok moja młodsza siostra. Uczyła soe na przedszkolanke a opieka nad moimi dziećmi pomagala jej ;) Aha a co do pracy bardzo różnie pracuje. To 8,5 to 9 zdarza się nawet po 10 godzin pracowac ale to żadko kiedy. Dziekuje wam jeszcze raz kochane bo to dla mnie naprawde dużo znaczy. Miałabym do was później prośbę abyście pomogły wybrac jod dla chlopca lub dziewcxynki ;)

Gość Cynthi38_5
O jacie przeprazam za te błędy. Porzyczylam sobie komórkę corki i tu takie głupie rzeczy wyskakują. Zamiast jod miało być imię. Zamiast planujecie miało byc pracujecie. Wiec przepraszam jeszcze raz.

Gość gość
A ja mam Hanie Kacperka I Brajana troje słodkich dzieci bardzo je kocham :)a tobie zycze powodzenia i wytrwałosci :)

Gość gość
Podziwiam.Ja mam jedno dziecko i niekiedy stwierdzam że o jedno za dużo :-) Musisz być super zorganizowana i mieć to coś (powołanie do macierzyństwa?) że dajesz radę. Życzę zdrówka dla ciebie i maluszka :-D