Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie pamiętam czy się rozliczyłam

Polecane posty

Gość gość

Cześć, mam problem. Nie pamiętam, czy kilka lat temu rozliczyłam się z PIT-u z jednej firmy. Pracowałam tam W 2010 dosłownie 1 dzień, z tego co pamiętam zarobiłam tam niecałe 40 zł, ale nie mogę sobie przypomnieć, czy dostałam od nich PIT. Nie wiem co w tej sytuacji począć... Wolałabym sama gdyby nawet tak było poinformować US niż żeby on sam do tego doszedł, ale kurcze, nie mam tego jak sprawdzić...

Gość gość
Co mogę zrobić w takiej sytuacji?

Gość gość
Bez przesady, nic się nie stanie. Nie ma co być za bardzo nadgorliwym jeżeli chodzi o urząd skarbowy. Nie przyczepią się a jeśli nawet to nic Ci nie zrobią przecież za 40 zł

Gość gość
Wiesz, chętnie bym to uregulowała, gdyby rzeczywiście tak się stało, ale najgorsze jest to, że nie pamiętam, czy dostałam w ogóle PIT z tej firmy i czy się rozliczyłam z niego. Przekopałam dziś wszystkie papiery i nic takiego nie znalazłam, a nie chce mi się wierzyć, że mogłabym tak ważną rzecz wyrzucić. Mama mówi, że może być tak, że się wtedy z tego rozliczyłam i każe mi się nie stresować, ale sama już nie wiem... Nie chcę by US mnie nękał, tym bardziej, że podobno przy tak małych sumach nie wystawia się PIT-u (może w ogóle nie wystawiano, a jak nie pamiętam?)

Gość gość
A może by tak przejść się do tej firmy i poprosić o PIT, a potem złożyć korektę? Najwyżej by się okazało, że już się z tego PIT-u rozliczyłam... Co o tym myślicie?

Gość gość
Up up

Gość gość
Szkoda, że nikt mi nie pomoże. Jestem załamana :(

Gość gość
OLEJ TO JAK SIE NIKT NIE PRZYCZEPIŁ

Gość gość
nie będzie żadnych konsekwencji , tak mała kwota nie podlega opodatkowaniu, obowiązek dopiero powyżej 2790 zł, nigdzie nie zgłaszaj i w ogóle o tym zapominj