Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odpowiedni czas na 2 dziecko.

Polecane posty

Gość gość

Dzisiaj rano przyjaciele zostali drugi raz rodzicami. Mała jest śliczna. Mamy z mężem 3 letniego synka, przyjaciele Stasze dziecko mają o miesiąc młodsze od naszego. Jesteśmy teraz z córką przyjaciół. Byliśmy w szpitalu. Mój mąż stwierdził, że jest już gotowy na drugie dziecko, a chciałby mieć ich 3. Niby finansowo jesteśmy ustawienia na kilkanaście lat nawet bez pracy, synek grzeczny, ale ja jakoś nie wiem czy chciałabym wracać do pieluch. A jednocześnie jak zobaczyłam taką malutką istotę to się popłakałam. Dziewczyny kiedy jest odpowiedni czas ba drugie dziecko ? Czy ja porostu nie jestem gotowa ?

Gość gość
Odpowiedni czas nadejdzie jak będziesz gotowa. Dla każdego jest inny. Nie ma czegoś takiego jak "najlepsza pora" na drugie dziecko. Jak zaczniesz pragnąć drugiego dziecka to wtedy róbcie;)

Gość gość
Cóż

Gość gość
nie napisałaś, ile masz lat

Gość gość
U nas różnica 4 lat i kilku dni. Mialy być równe 4 lata, bo córka pchala się na świat w 33 tygodniu (w dzień urodzin syna) ale urodzilam 9 dni później :)

Gość gość
Mamy po 31 lat.

Gość gość
Ja odczulam to teraz :) bez ogladania sie na kogos.. mam 30 lat maz 35 syn na jesieni 3 lata i teraz zaszlam w ciaze. Wiem ze pozniej im syn statszy juz by mi sie nie chcialo.. no i jeszcze jedna sprawa z synem za pierwszym razem sie udalo a teraz dopiero po pol roku.. wiec tym bardziej sie ciesze