Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wysypka na policzkach

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny co to moze byc, mój 9 mies syn ma od poniedzialku na policzkach takie czerwone, jakby suche plamki, jakby uczulenie na cos. We wtorek jakby przygaslo, a dzisiaj znowu cale policzki w tym, takie jakby suche nie wiem jak to nazwac czerwone krostki yroche plamki. Czym smarowac? Co podac? Smarowalam delikatnie oliwka , sudocremem i nic. Mysle ze to reakcja uczuleniowa moze na brzoskwinie zjadl w niedziele, dawno jej nie jadl, tylko czy tak dlugo by sie utrzymywalo?

Gość gość
Mój syn jest alergikiem i tak się objawia alergia u niego. Sudocremu nie używaj, bo on tylko pogorszy sprawę - jest wysuszający. Oliwki też nie, bo to tylko pożywka dla bakterii. Polecam jakiś delikatny krem nawilżający, oilatum jest świetny, ale może masz coś innego w domu. Może być po brzoskwini, jak posmarowałaś np. sudocremem, to mogło spowodować zaostrzenie objawów.

Gość gość
Nie mam oilatum czym jeszcze moge posmarowac?

Gość gość
u mojego 3 latka tak sie pojawilo, chyba alergia na bialko, zauwazylam, ze jak zje wiecej nabialu to tak mu sie robi

Gość gość
Jakiś krem nawilżający masz, chociażby bambino? Jak nie, to kup jutro. Odstaw jednak przede wszystkim te sudocremy i oliwki, przemyj ciepłą przegotowaną wodą i to powinno wystarczyć.

Gość gość
może rumień zakaźny

Gość gość
ja bym podala jakies wapno, czy zyrtec cos przeciwalergicznego czy clemastyne

Gość gość
Wapno to placebo, nie ma dowodów, że działa. Zyrtec jest od 2 rż i w zupełnie innych wskazaniach, clemastyne od roku. Bez konsultacji z lekarzem nie wolno stosować u tak małych dzieci. Jak się nie znacie, to nie udzielajcie rad :/

Gość gość
spróbuj posmarować bephantenem. Mnie go poleciła na wypryski na buzi nasza pediatra.

Gość gość
to ja od tych lekow. napisalam cos przeciwalergicznego, mam wieksze dziecko nie bede sprawdzac co podac 9miesieczniakowi. ja zyrtek na zmiany skorne podawalam przed roczkiem z polecenia dr. bye

Gość gość
No to jak nie wiesz, to nie sugeruj użycia leku, który ma inną grupę docelową i inne wskazania, bo lek taki można stosować tylko z polecenia lekarza, a nie głupich kafetrianek, które diagnozują na odległość nie widząc dziecka na oczy. Takie rady mogą tylko zaszkodzić.

Gość gość
nie jestem glupia kafeterianka, podalam przykladowe leki, ktore ja bym podala. autorka chyba nie siegnie za moja namowa po zyrtec, bo jest na recepte mądralo, napisalam ze podalabym cos antyhistaminowego

Gość gość
Co niby przeciwhistaminowego takiemu maluszkowi bez konsultacji z lekarzem można dać?? Powaliło cię doszczętnie? Takie leki może tylko lekarz zalecić, a nie ciocia z kafe.

Gość gość
moze podac zyrtec, jak go ma, bo juz pediatra dal recepte i jak juz podawala!!!!!!!!!!!

Gość gość
Twoja głupota mnie załamuje. Jak miałaby kobieta wcześniej taki problem i lek w domu z przepisu lekarza to by chyba nie pisała na forum, prawda? Jak miała na inne schorzenie, to nie, nie może podać tak sobie na coś innego BO MA AKURAT POD RĘKĄ. I potem się dziwić, że mamy społeczeństwo lekomanów, jak już od maleńkości matki z uśmiechem na twarzy ładują leki w dzieci z byle powodu bez konsultacji z lekarzem, bo akurat mają w domu. Zapamiętaj sobie - leki to nie cukierki. Na lekkie zmiany skórne pakowanie leku bez konsultacji z lekarzem, który może powodować trombcytopenię, obrzęk naczynioruchowy czy zaburzenia wątroby to głupota i nieodpowiedzialność.

Gość gość
KRETYNKO skoro by autorka miala lek, i podawala wczesniej na cos podobnego-bo na to ten lek jest- i nie bylo zadnych skutkow ubocznych, to moze smialo podac na wysypke na twarzy!! chyba nie pisze0-jedz na pogotowie po recepte na zyrec!!! gdyby miala i gdyby kiedys podala i gdyby nie zaskodzil to czemu teraz nie moze podac????????????????

Gość gość
IDIOTKO SKOŃCZONA - leki to nie cukierki żeby tak sobie podawać na "COŚ PODOBNEGO". A ciężkie działania niepożądane występują NIEZALEŻNIE, czy wcześniej były czy nie. Możesz tysiąc razy wziąć paracetamol, a za tysiącpierwszym dostać syndrom SJ. Ot, taki pech. W razie jakby dziecku zaszkodziło to kto weźmie odpowiedzialność? Ty, bo twoim zdaniem można sobie przeciwhistaminki łykać na byle wysypkę, skoro się wcześniej brało??? To nie są tiktaki, a dzieciak ma 9 miesięcy.

Gość gość
poprosze zrodlo, badania, ze calcium to placebo bo argument z dupy wziety

Gość gość
tez bym podala sama zyrtek, my mielismy przepisany dla 6 mies na wysypke na ciele

Gość gość
co za linki podalas? nie umiesz podac zrodla mądralo???

Gość gość
Co mam ci podać - nie ma badań, które pokazują, że wapno działa. Podaj lepiej choć jedno badanie, które wskazuje że działa. W sumie nie udowodniono np. że rzodkiewka nie jest skuteczna na alergie. Wpieprzajmy rzodkiewki, na pewno pomogą na wysypkę.

Gość gość
nie moja droga, napisalas, ze calcium to placebo, czekam na zrodlo tych newsow haha nie jestes w stanie podac prawda? dobranoc produkuj sie jutro zajrze

Gość gość
Masz w drugim linku podane dlaczego wapno nie działa. Pewnie za trudne dla ciebie. Bye.