Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tydzień temu 1 cm rozwarcia, dziś bóle jak miesiączkowe

Polecane posty

Gość gość

Dziś w nocy pobolewał mnie trochę brzuch, teraz cały czas czuję jakbym miała miesiączkę. Tydzień temu 1 cm rozwarcia. Termin mam za 3 dni. Czy można chociaż trochę przewidzieć kiedy zacznie się poród? Wczoraj wieczorem miałam lekkie bóle, w sumie też jak przed/w trakcie okresu, wzięłam prysznic i nadal je czułam. Czy te pobolewania coś sugerują? Pytam bo sama w domu jestem :P Mąż ma z pracy do domu jakieś 40 km. A dzisiaj jakaś niespokojna jestem.... jakby zestresowana.

Gość gość
Najlepiej wybrać się na ktg. U mnie poród zaczął się od bezbolesnych napinań brzucha co 3 min. A u ciebie tylko pobolewania czy może skurcze albo twardnienia brzucha?

Gość gość
mam podobny problem: jestem w 39 tc, bóle jak na okres mam od około tygodnia (nie cały czas, ale z przerwami), szyjka skrócona, 2 dni temu odszedł mi czop. Czuje skurcze pojedyncze kilka razy w ciągu dnia. Nie wiem ile mam jeszcze czasu.

Gość gość
Na ktg byłam wczoraj. Powiedzieli tylko tyle, że zapis jest ładny. Tydzień temu też tak mówili, ale wspomnieli, że skurcze są regularne i każdy pytał czy je czuje. Tydzień temu nie czułam praktycznie nic, może czasami... teraz non stop czuję obolały brzuch jak przy miesiączce a takie wyraźne skurcze, to raz na jakiś czas tj raz co 40 min, co 15 min, później np za 2 h. Dzisiaj chyba brzuch jest bardziej twardy. Jeśli chodzi o opuszczenie brzucha to ciężko stwierdzić bo ogólnie jest on mały jakoś szczególnie tego nie zauważyłam. Czuję za to taki dziwny ból głowy, jak właśnie podczas zdenerwowania i czasami minimalne dreszcze.

Gość gość
U mnie tak się właśnie zaczął poród. Bóle jak przy miesiączce, z czasem narastały i poszło... :)