Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sfrustrowana_mama

Chcę wyjechać za granicę na rok, dwa...jak to wytłumaczyć rodzinie ?

Polecane posty

Gość gość
Ja nie myślę, że wykupię połowę wsi, ale skoro moja kuzynka z mężem postawiła dom w polsce w dwa lata ZA GOTÓWKĘ to chyba o czymś świadczy hm ? Powoli, ale mają i na stare lata chcą wracać z niezłym kapitałem na koncie. Już mają sporo kasy a jeszcze z 10 lat tam posiedzą.

Gość gość
Jak można wymagać od rodziców żeby kupili mieszkanie ? A im ktoś kupił ? xxx pewnie kupili albo po dziadkach dostali. Ale kiedys bylo latwo kupic I tu wlasnie jest sęk jak nie ma perspektyw na dziedziczenie po babkach,ciotkach,wujkach,burakach:-D. to rodzice powinni kombinowac i sie zatrossczyc,zebys cos miala. Duzo lat mieli urodzilas sie dawno byl czas na zbieranie

Gość Świat_oszalał
No jasne, uczcie dzieci że wszystko przychodzi łatwo, żeby miały taką roszczeniową postawę jak wy i były rozwydrzone nieziemsko, no sorry :o przerażające to. x Autorko Wyjedź, zarób, najlepsze warunki dla matek ma Norwegia, może tam ? Socjal jest na tyle dobry, że możesz sporo pieniędzy odłożyć. Serio, mam koleżankę w norwegii tylko że ona tam pojechała rodzić, więc z miejsca miała łatwiej na starcie. Jak to wygląda dla przyjezdnych nie wiem, musisz poczytać.

Gość gość
Mama mieszkanie załatwiła w urzędzie miasta, miała podnajmować i dostać meldunek tymczasowy od właścicieli a oni się wymeldowali bo wyprowadzili się do domku jednorodzinnego. urzędniczka w UM się walnęła i zamiast meldunku tymczasowego zrobiła stały. A, że tamci się wymeldowali mama po wizycie u przydenta miasta stała się głównym najemcą lokalu. Chodziła i wychodziła swoje. Dziś takie coś by nawet nie przeszło. Z resztą czynszu za wynajem mam tyle co za normalne mieszkanie komunalne. To jest więc najmniejszy problem. Brakuje na życie, i to mnie boli, że jestem poniekąd, bądź co bądź na utrzymaniu rodziny.

Gość gość
nie uczcie,ze wszystko latwo ale kurde miejsce zamieszkania??? przeciez to podstawa!! W zyciu bedzie wiele przeszkod i pagorkow niech chociaz 70% wyplaty na wynajem nie traci bo od samego poczatku bedzie mial ciezko. I nie robcie ze swojego kąta czegos luksusowego!

Gość gość
No tak mieli odkładać i nie wydawać kasy na bieżące rzeczy. Ludzie gdzie wy żyjecie ? Przeciętny Kowalski nie ma z czego odkładać :O Gdyby mieli z czego to nie braliby 6 letniego auta na kredyt dokładając pieniedzy ze sprzedaży poprzedniego. tylko kupiliby za odłożoną gotówkę. No tak zapomniałam, na kafe wszyscy są bogaci, mają dobrze prosperujące firmy i 20 tys miesięcznych dochodów. A idźcie wy światowcy, tutaj nie ma zwykłych ludzi, normalnych. Jak kogoś nie stać na kupno mieszkania znaczy to, że żyje na skraju ubóstwa, chory światopogląd macie :o

Gość gość
no to wybacz ale kretynka jak Ci moi starzy bo w latach 90 i poczatku lat dwutysiecznych bardzo latwo.mozna bylo kupic mieszkanie i miec rate 400 zl bo byly tanie jak barszcz te mieszkania ale to trzeba pomyslec

Gość gość
to jak nie.maja z czego odkladac to nie robia dzieci!!! Nie My zle myslismy tylko Ty ppd wplywem swoich pokomuniatycznych rodzicow. Za duzo przykladu z nich bierzesz a za malo myslisz samodzielnie. Oni sa z innej epoki,ich czasy sie skonczyly i pewnie jak wiekszosc srednio sie odnajduja w dzisiejszej rzeczywistsci

Gość gość
Moja mama przyjechała do naszego miasta zupełnie sama z wioski odległej o 400 km stąd. Miała tutaj tylko ciotkę i kuzynkę. Ale do wszystkiego doszli z moim ojcem sami. Nikt im gotowców nie podkładał. I jakoś się da. Ja sobie nie przypominam, żebym biedę klepała. Mieszkanie z miasta, teraz już jest wykupione dawno. Dostanę je na pół z siostrą kiedyś kiedy mój syn będzie już dorosły. Powtarzam, wystarczająco dużo mi pomagają, żebym wymagała jeszcze mieszkania kiedy za wynajęte płacę 320 zł czynszu plus opłaty za prąd wodę i gaz.

Gość gość
Ty masz zly swiatopoglad bo cos co jest podstawa uwazasz za wypas. Tak Nam polakom wmowili przez lata komuny i do tego dodawali,ze bedzie lepiej:-D A,ze tych polakow jeszcze duzo zyje to.... Jestesmy w Europie a nie zyjemy jak w Europie i chyba to widzisz skoro chcesz wyjechac:-) I ja jestem akurat normalny:-P

Gość gość
gość dziś to jak nie.maja z czego odkladac to nie robia dzieci!!! Nie My zle myslismy tylko Ty ppd wplywem swoich pokomuniatycznych rodzicow. Za duzo przykladu z nich bierzesz a za malo myslisz samodzielnie. Oni sa z innej epoki,ich czasy sie skonczyly i pewnie jak wiekszosc srednio sie odnajduja w dzisiejszej rzeczywistsci x x Co za brednie :o oni są przed 50 jeszcze ! I lepiej się odnajdują w tych czasach niż nie jeden 20 latek ! Jakiej innej epoki, to nie są dziadki 80 letnie. Nota bene mój prawie 80 letni dziadek świetnie radzi sobie z kompem i komórką :D x Boże, jaka materialistka ! Nic tylko brać kuźwa !! Idź wyjdź bo dostanę ciśnienia zaraz że mnie wyrwie z butów. Kretynko :o Ty sobie nie rób dzieci lepiej bo żadnych wartości im nie przekażesz, nie rozumiesz, że nie forsa jest najwaznieszja ?! Zapewnili mi dom, żarcie, edukację, studia i wiele innych rzeczy dzięki czemu nie jestem patologicznym odłamkiem społeczeństwa. A Ty rodziców traktujesz jak bank ! To chore i nienormalne ! Gdyby wszyscy którzy nie mają milionów na koncie mieli nie robić sobie dzieci to gatunek ludzki by wyginął...

Gość gość
Ty masz zly swiatopoglad bo cos co jest podstawa uwazasz za wypas. x Gdzie ja napisałam cos o wypasie ? W kółko powtarzam, że mam NORMALNĄ ZWYCZAJNĄ rodzinę !!!!! Nie pogaczy i nie biedaków ! Dla innych podstawą jest bułka z kosza na śmieci, byle przeżyć dla innych mieszkanie a dla jeszcze innych willa z basenem. ja nie uważam, że mieszkanie to wypas, ale kur/wa jak można być takim egoistką i nie patrzeć dalej niż na czubek własnego nochala ?! Nie liczyć się z ludźmi, którzy nie tylko sprowadzili Cię na świat, ale też przed dobre 20 kilka lat większość pieniędzy wkładali w Twój rozwój i zapewnienie jak najlepszych warunków bytowych ! Jak można nie szanować własnych rodziców i jeszcze mieć kosmiczne wymagania ?! oh zgrozo :o

Gość gość
Ty masz zly swiatopoglad bo cos co jest podstawa uwazasz za wypas. x Gdzie ja napisałam cos o wypasie ? W kółko powtarzam, że mam NORMALNĄ ZWYCZAJNĄ rodzinę !!!!! Nie bogaczy i nie biedaków ! Dla innych podstawą jest bułka z kosza na śmieci, byle przeżyć dla innych mieszkanie a dla jeszcze innych willa z basenem. ja nie uważam, że mieszkanie to wypas, ale kur/wa jak można być takim egoistką i nie patrzeć dalej niż na czubek własnego nochala ?! Nie liczyć się z ludźmi, którzy nie tylko sprowadzili Cię na świat, ale też przed dobre 20 kilka lat większość pieniędzy wkładali w Twój rozwój i zapewnienie jak najlepszych warunków bytowych ! Jak można nie szanować własnych rodziców i jeszcze mieć kosmiczne wymagania ?! oh zgrozo :o

Gość A co Twoi przekazali
? Bo nawet podstaw antykoncepcji Cie nie nauczyli, jak widac :O Dziadkowie przed 50-tką. Sami się mnożyli przedwcześnie i Ty tez tylko to potrafisz. Tworzysz kolejne pokolenie nieudaczników, wyciągających ręke do rodziców

Gość gość
przeciez piszesz,ze kupuja auto stare na raty i nie maja wlasnego mieszkania nawet to gdzie sobie radza? Biedza jak pol polski i chodzilo mi o to,ze wiekszosc zycia spedzili w komunie

Gość gość
nie musialas napisac ze wypas bo widze,ze tak uwazasz. Kolezanko sympatyczna swoj dom czy mieszkanie,auto co 3-5 lat nowe i wakacje to norma a Ty myslisz ze to juz duzo!

Gość gość
hm no rzeczywiście, jak się CHCE mieć dziecko to się wtedy antykoncepcję stosuje, żeby w nią zajść, gratuluję półmóżdżku inteligencji :) No dziadkowie przed 50 bo mnie mieli w wieku 23 i 24 lat, ja mam 25 oni 48 i 49. Co w tym dziwnego i nienormalnego bo nie wiem. Oboje mieli szkoły pokończone i stałą pracę, ślub więc i na dzieci mogli sobie pozwolić. Tylko nikt kto decyduje się na dzieci nie myśli o kupnie tym dzieciom mieszkań za 20 30 lat. Weźcie się puknijcie. Właśnie tyle mi wartości przekazali, że potrafię ich szanować i innych ludzi i wiele wiele innych, których Ty nigdy nie odgadniesz bo w Twoim życiu najważniejsza byla forsa i pogoń za nią i to przekazali Ci Twoi rodzice człowieku.

Gość gość
6 letnie auto jest stare? Kóóórva tu same biznesmeny co kupują auto z salonu co rok ! Wiecie co, jesteście śmieszni i obrzydliwi, materialiści. x Mieszkanie mają swoje tępaku jeden już to napisałam. Wykupione na WŁASNOŚĆ czaisz czy dalej nie ?

Gość gość
Mieszkanie i auto to norma ? Ty chyba żyjesz w innym świecie, jakimś wyimaginowanym ! Ty wiesz człowieku jak żyje biedna rodzina ? Nie chciałbyś tego widzieć...

Gość gość
no nie nowe jest:-D. 6 lat to prawie nowe:-D Ja mie mowie,ze mam na nowy ale taka jest prawda w Polsce cos zwyklego jest luksusem bo tak wmowiono polakom,na szczescie Ci mlodzi to widza nie zlosc latwo wyprowadzasz sie z rownowagi:-P poza tym gadam z dwoma osobami widocznie:-P

Gość gość
gość dziś Mieszkanie i auto to norma ? Ty chyba żyjesz w innym świecie, jakimś wyimaginowanym ! Ty wiesz człowieku jak żyje biedna rodzina ? Nie chciałbyś tego widzieć... xxxx no i to jest przyklad na to co twierdze Wlasnie ja wiem jak to byc biedny bo bylem i wtedy wlasnie pewne rzeczy zrozumialem

Gość gość
Pierdo/le, tylko się tu wściekłam. Jak patrzę na ludzi dookoła to mogę stwierdzić śmiało, że w porównaniu z nimi to co ja miałam i to na co zapracowali i mogą sobie pozwolić moi rodzice to luksus. Tak, LUKSUS !

Gość gość
Tyczy się to ludzi mieszkających w blokowiskach jak moi rodzice i ja.

Gość gość
:)ah nastepny temat o zyciu za granica no i jak sie uklada to nigdy tak naprawde nie wiemy ale rodzinie to nic do tego to jak nawet nie wiesz tego to sama se nie poradzisz jak nawet takiej trudnosci jak wytlumaczyc tym ludziom nie mozesz zrobic 33333 www.youtube.com/watch?v=gyBfqKwkdr4