Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Praca na czarno za 2000zł czy z umową za 1450zł

Polecane posty

Gość gość

Pracuję na czarno jako opiekunka do dziecka juz 5rok. Uwielbiam tą pracę, dostaję co miesiąc do reki 2000zł i mam wybór dostawać 1450zł ale z umową o pracę. Nie wiem czy sie zdecydować, to az 550zł mniej ale mialabym umowe i ewentualną emeryturę....Ubezpieczenie zdrowotne mam od męża z zakladu pracy, wiec to ttlko kwestia emerytury. Jak sądzicie, zdecydować sie?

Gość gość
A później ludzie narzekają, że całe życie pracowali, a taką małą emeryturę dostali. Tak to jest jak się pracuję na czarno. Podziwiam Cię, ja nigdy bym się nie zdecydowała pracować na czarno, aż 5 lat!!!! Poza tym ta różnica jest niewielka, w porównaniu do konsekwencji! Poza tym wątpię, abyś zbyt dużo odłożyła z tego. Mam kumpla, który też pracuję na czarno, tylko, że on wyciąga ok 10 ooo zł na miesiąc! A i tak ostatnio jest na etapie szukania pracy na umowę o pracę, bo jak sam powiedział trzeba myśleć przyszłościowo. Poza tym nie tylko o emeryturę tu chodzi. I tak, że się nie boisz, że ktoś może podkablować, że pracujesz na czarno itp.:/

Gość gość
To chyba jasna sprawa, 550 drogą nie chodzi, a państwo zrobi korupcje i je rozkradnie, "Keep your money in your pocket"

Gość gość
o jakiej wy emeryturze mowicie?? ludzie, jak sami sobie nie odlozycie to gowno bedziecie mieli!!!

Gość gość
Autorko albo pracuj na czarno a te 550 zł odkładaj na lokate. Zobacz gdybyś robiła tak od samego początku ile już miałabyć na koncie??

Gość gość
rób tak jak teraz , o emeryture sie nie głów bo i tak nie dostaniesz , zus upada

Gość gość
no dokladnie, najlepiej odkladac samemu do kieszeni :D ja na twoim miejscu bym zostala przy tej pracy skoro lepsza kasa a i lubisz to zajecie,

Gość gość
Pieniądze na lokate do kieszeni? To już lepiej lokować w plastikowe butelki - zobaczycie jak podskoczą po wprowadzeniu ojro. ;) W pieniądzach to tylko niemyślący oszczędzają.

Gość gość
ja pracuje tez jako opiekunka tyle ze w niemczech , sama sie ubezpieczam zdrowotnie prywatnie w polsce odkładam kase na "starość" o ile dożyje w takim tępie :p o emeryturze nie myśle bo i tak chu ... a dostane chocby placic skladki 100 lat ile bede mogla to bede tak pracowac i ile odloze tyle bede miala no a jak powali choroba czy brak sil to ........ po co myslec trumne zawczasu trzeba kupic :p

Gość gość
a pracuje tez jako opiekunka tyle ze w niemczech , sama sie ubezpieczam zdrowotnie prywatnie w polsce odkładam kase na "starość" o ile dożyje w takim tępie jezyk.gif o emeryturze nie myśle bo i tak chu ... a dostane chocby placic skladki 100 lat ile bede mogla to bede tak pracowac i ile odloze tyle bede miala no a jak powali choroba czy brak sil to ........ po co myslec trumne zawczasu trzeba kupic x a jak dlugo juz tak pracujes z i ile masz lat , ja mam 32:) kase na starosc tez odkladam na lokate

Gość gość
skoro pracujecie na czarno to jak chcecie oficjalnie na lokatach odkładać pieniądze??? przecież Urząd Skarbowy zabierze wam potem 70% waszych pieniędzy, bo nie będziecie w stanie udowodnić skąd je macie!

Gość gość
mam 34 lata , pracuje od jakis 6 lat w niemczech , nie mam lokaty , kase wplacam na konto walutowe

Gość gość
skoro obawiasz się terrorystów z urzędu skarbowego to za te 550 zeta kupuj złoto które nie traci na wartości rząd bardzo nie lubi złota

Gość gość
ale pracujesz legalnie! gdybyś pracował nielegalnie US ma prawo zająć ci również konto walutowe!

Gość gość
nie oplaca sie teraz pracowac legalnie, panstwo nas okrada !!

Gość gość
porob rok na umowie i idz na pol roku znowu za 2tys. + kuroniowka z urzedu pracy

Gość gość
praca na czarno kusi, ale co będziesz mieć potem jak już przestaniesz pracować. lepiej zgódź się na umowę i niższe wynagrodzenie. ale będziesz mieć przynajmniej emeryturę

Gość gość
taaaaa!!! emeryturę zobaczy jak świnia niebo!!!

Gość gość
praca na czarno kusi, ale co będziesz mieć potem jak już przestaniesz pracować. lepiej zgódź się na umowę i niższe wynagrodzenie. ale będziesz mieć przynajmniej emeryturę x właśnie przez takich ludzi państwo nas okrada i będzie okradać, dziekujemy!!

Gość gość
zawsze warto na umowę bo tak w razie konfliktu mogą ci podziękować z dnia na dzień...emerytura jest ważna a poza tym być może będziesz potrzebować wziąć pożyczkę czy coś na raty to umowa się przyda tu jest dobra porównywarka lokat i ubezpieczeń OC www.cykl.leadkredyt.pl

Gość gość
no właśnie praca na czarno ma więcej minusów niż plusów, na plus, to tylko, że sobie dorobisz o ile natrafisz na porządnego pracodawcę :] no i oczywiście, nie daj Boże, żeby coś Ci się stało !