Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zaczęłam pakowanie na wakacje i już mam dość to jakaś masakra

Polecane posty

Gość gość

Nie mam pojęcia jak się z tym zabierzemy, tych rzeczy jest tak dużo. .. głowa mnie rozbolala od tego. Lecimy najpierw na tydzien do uk do siostry męża, następnie wszyscy razem lecimy do ciepłych krajów na 2 . Spakowalam corki rzeczy, męża a gdzie reszta w stylu kosmetyki, pieluchy iitdjeszcze na bank cos kupimy w uk mam dość jak wy ogarniacie pakowanie

Gość gość
A na ch... C****eluchy. Wraz tylko kilka pod rękę zęby przebrać resztę Kulisz na miejscu.stać cie na wakacje a pieluchy z pl targasz bo za funty ci szkoda. Boże ci Polacy.... Ja mieszkam w de i jak widzę na autostradzie polaczkow jadących to cyrk auto tyłem trze o asfalt na pakowane jak cyganie i pieluchy oczywiście tez piec kartonów ech...

Gość gość
ja przed wakacjami robię listę rzeczy ktore musowo trzeba zabrać. Od tego zaczynam... Druga rada to jedna wielka walizka, do której wszytko wkładam, druga mniejsza podręczna na podróż, czy do hotelu jeżeli w drodze zatrzymujemy się na nocleg. Nigdy nie biorę wiele zabawek dla córki, bo na wakacjach nawet nie ma się tym kiedy bawić, a do tego zawsze jej coś kupimy na miejscu jako pamiątka :) To lata praktyki / przez 10 lat jeździłam po świecie z plecakiem małym, do którego mieścilam wszystko na 3 tygodnie, 4 tygodnie. Dlatego teraz też świetnie udaje mi się pakować całą rodzinę :)

Gość gość
ja robię tak: układam na dywanie rzeczy które bym chciała zabrać a potem robię selekcje i połowę odrzucam i w 4 osoby zwykle udaje się nam spakować w 1 plecak na ok 20kg :) a i tak z połowy tych zabranych potem nie korzystam :/ w ciepłych krajach zwykle szmatki są niewielkie i można wyprać a za godzinę są suche więc po co ci szmaty, kosmetyki wybieraj takie z jakich będziecie korzystać wszyscy jednocześnie :> nie bierz rzeczy na wszelki wypadek bo te można kupić na miejscu w razie tego "wypadku", nie zabieraj rzeczy zużywalnych tylko kup na miejscu (ceny są obecnie w całej Europie takie same) a i nie tylko Europie

Gość gość
a ile masz bagazu rejestrowanego i podrecznego? Te 20kg to ciezko jest samymi ciuchami wypchac. wylicz sobie ile potrzebujesz pieluch na pierwsze dni, pozniej kupisz na miejscu. w lepszych hotelach masz kosmetyki typu mydlo czy szampon, zreszta mozna kupic na miejscu a na droge wziac jeden kosmetyk typu szampon i zel pod prysznic dla dzieci - wszyscy sie w tym mozecie umyc. ciuchy mozna przeprac na miejscu, ciezsze rzeczy typu dzinsy ubierasz na podroz.

Aaaaa tam :P PRZESADZASZ ....a jak nie radzisz sobie to zagoń chłopa :D :P Niektóre rzeczy jak pieluchy - po co brać ? ( spakuj na drogę a na miejscu zakupisz),tak samo jak kosmetyki.

hehe :) ja zawsze jak jade na wakacje to robie liste:) najwqinzejsyzch rzeczy :) mi tez ciezko sie wybrac spakowaqc hehehe :) :) bo za duzo ubran :) twszystkie potrzebne hehe :) .... liste robie :) i tak jest oki :) :) nawet ostatnio bym zapomniała prostownicy nad morz:E( :i musialma sie zawrocic:) hehe : d