Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Parowar czy kombiwar, co lepsze?

Polecane posty

Gość gość

Potrzebuje rady. Próbuje wybrać sprzęt, który pozwoli mi w miarę szybko i tanio przygotować coś na ciepło do jedzenia. Chodzi o małe porcje. Jestem singlem i gotuję mało, ale staram się zdrowo jeść. Pytanie do użytkowników wymienionych w temacie sprzętów, co udaje im się ugotować na jednym lub drugim i jaki jest średnio czas przygotowania posiłku typu mięso, pierogi, makaron np zapiekanka? Czy da się makaron np przygotować w parowarze? Zapraszam do dzielenia się opiniami.

Gość gość
Szybkowar, ale w tym pierogów czy zapiekanek nie zrobisz. Szykowar jest tylko do szybkiego gotowania, np. ziemniaki gotujesz 8 min. Bigosy, mięsa, galarety jak najbardziej. Przydatny jest gdy coś wymaga długiego gotowania.

Gość prawi 114
moja mama kiedys tzn 2 lata temu kupila zdaje sie kombiwar albo szybkowar nie pamietam . I do tej pory stoi to na polce i nawet tego nie używa ,. woli gotować tradycyjnie.. teraz jest wiele wynalazkow , dlatego warto sie zastanowic czy 2 razy zanim je kupicz ja nie twierdze ze ten kombiwar jest zły , po prostu ona nie ma czasu by sie tym bawic .. W garnku idzie jej szybciej .. NArobi caly gar zupy i gotowe , a zkombiwarem trzeba sie bardziej pieprzyć