Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do jakiego lekarza powinien się udać ktoś kto nie radzi sobie z agresją?

Polecane posty

Gość gość

Osoba nerwowa, która stara się tłumić nerwy ale tak co dwa, trzy miesiące coś pęka i wybucha. Osoba, którą łatwo można sprowokować czy wyprowadzić z równowagi. Która obawia się, że może w końcu komuś zrobić większą krzywdę, której często się śni, że kogoś bije/goni. Np.: jeśli podczas jazdy samochodem ktoś zajedzie drogę itp to od razu najlepiej by wysiadła z samochodu i nakopała temu komuś do tyłka. Jednak w środku jest to osoba, która kocha swoją rodzinę, troskliwa, uczciwa i nie chce by bliscy musieli się martwić, że kiedyś źle się to skończy. Czy można się z tych nerwów wyleczyć? DO jakiego lekarza się udać? Jak wygląda leczenie/terapia? Czy może tylko jazda na lekach coś zmienia?

Gość gość
poradnia psychicznego -> psychiatra da ci jakieś leki na uspokojenie lub zwiększjące lub zmniejszające produkje różnych neuroprzekaźników

Gość gość
wcześniej zrobić pełne badanie tarczycy

Gość gość
Udać się do psychiatry. On zadecyduje czy da leki oraz czy potrzebna jest wizyta u psychologa. Ja jednak myślę, że psychiatra i psychoterapeuta jest tu potrzebny.

Gość gość
zaklad psychiatryczny w Tworkach

Gość gość
gdzie tam zaraz do zakładu. Pierwsze dokładna konsultacja, diagnoza. Do zakładu to nie tak szybko. Udaj się do psychiatry. On zbada pacjenta i ewentualnie zaordynuje leczenie tj. leki lub psychoterapia, albo jeszcze coś innego. Terapia to jest taka rozmowa z klientem (pacjentem). jest różna w zależności od wybranego nurtu. Może skupiać się na przeżyciach pacjenta, które miały miejsce w przeszłości, albo na teraźniejszości i temu co się dzieje tu i teraz.

Gość gość
A co tą osobę tak wku6456%$^$? Co się dzieje w jej zyciu takiego wkurzającego, że się tak zachowuje? Że wszystko wyprowadza ją z równowagi? Bo ja mam podobnie tyle, że u mnie jest to spowodowane sytuacją domową, więc na nic mi pójscie do psychiatry czy psychologa..

Gość gość
To jest objaw nerwicy. Polecam wizytę u psychiatry...