Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wezwanie na policje o co może chodzić?

Polecane posty

Gość gość

Dziś dostałam wezwanie jako świadka na policje do wydziału do walki z przestępczością gospodarczą. Nie ma żadnych paragrafów ani o co może chodzić, tylko wezwanie. Curva, o co może im chodzić? Nie pracuje, nic nie sprzedaje, niczym nie handluje, nic nie udostępniam więc o co kaaman?

Gość gość
Może robisz zakupy w jakimś sklepie dziwnym i jako świadek? Albo ktoś ze znajomych prowadzi firmę?

Gość gość
jak pójdziesz to się dowiesz! co my wróżki?

Gość gość
No własnie nic z tego o co by mogło chodzić. Prawde mówiąc nawet z domu rzadko wychodzę a chyba to przestępstwem nie jest, co?

Gość gość
Czytać nie umiesz? Jako ŚWIADEK tam idziesz.

Gość gość
w państwie biurokratów na każdego znajdzie się paragraf :)

Gość gość
Może kupowałaś lub leczyłaś się u kogoś podejrzanego, w takiej sytuacji przepytują całą masę klientów/pacjentów.

Gość gość
Pewnie nie opłaciła kafeterii. Kolejna która myśli że wielkie forum jest za darmo :D

Gość gość
NIgdy nic w internecie nie kupowałam i nie chodzę do lekarzy. WIem, że może głupio pytam ale naprawde jestem zestresowana i nie wiem o co może im chodzić.

Gość gość
Nie kupowała, nie leczę się, nie jem, nie piję nie mam znajomych w ogóle nic nie wiem oto moja postawa życiowa

Gość gość
Może kupiłaś kradziony towar, albo podróbkę na allegro :P ...na pewno nic nie ukradłaś, bo teraz wszędzie są kamery? ;-)

Gość gość
Jak widze kogoś to mocno bawi ale od lat cierpię na depresję i fobie społeczną więc moje kontakty z ludźmi i jakimikolwiek sprawami ograniczone są do minimum. Stąd też moje zdziwienie o co może komuś chodzić.

Gość gość
nie pracujesz to chca wiedziec skad masz kase ;d

Gość Szitaka
Może masz w rodzinie jakiegoś opozycjonistę. Lepiej zabierz ciepłe ubrania i dobre buty.

Gość gość
Dziewczyno, strach ma wielkie oczy :) jako świadek powiesz co wiesz, potwierdzisz to własnoręcznym podpisem i pójdziesz sobie, spokojnie.

Gość gość
Może pracowałaś kiedyś i może akurat rozpracowują tę firmę.

Gość gość
Czyli mam rację, niepotrzebnie się spinasz, przez kompa wzięłaś udział w jakimś szwindlu, kupiłaś coś, to jesteś świadkiem... oby, bo mogą zarzucić paserstwo :P

O nic, też w maju dostałem i srałem po portkach. :D Okazało się, że chodzi o jakiegoś internetowego oszusta u którego kiedyś zrobiłem zakupy. ;)

Prowokacja. Takiego czegoś nie wysyłają bez powodu tylko gdy mają uzasadnione podejrzenia lecz kiedy sprawa nie jest na tyle poważna aby aresztować. Mi też napisali świadek, a skończyło się na wyroku.

Gość gość
Ale zrozumcie że ja nigdy w życiu niczego nie kupiłam a tym bardziej nie sprzedałam przez internet

Gość gość
Z tym opozycjonistą dało mi do myślenia. Może być inaczej, banda złodziei rządzących ma teraz złą opinię, musi rzucić narodowi kogoś na pożarcie, może jesteś takim kozłem ofiarnym przeznaczonym na ten cel, świetnie się do tego nadajesz, bezbronna dziwaczka dostanie po garbie i poniesie krzyż za nich ;-)

Gość gość
mam skaner

Gość gość
Masz? No to cię oskarżą tak jak tego terrorystę, zarzuty z tyłka wyciągną, masz przechlapane jak on :-O

Gość Klunklara
To znaczy, że chcą cię wrobić. Jakby co to mów, że nikogo nie podsłuchiwałaś.

Gość gość
Pewnie stalkowałaś Noxelie i Zgnitalija :D

Gość gość
W ogóle lepiej tutaj już nic nie pisz, przez ciebie wszystkich tutaj zaczną podsłuchiwać, sprawdzać, wzywać, to psychole, zrobią wszystko żeby zstać przy korycie :P ...a u nich niczego nie mów, nawet jakby cię bili, pamiętaj bo inaczej cię zamkną jak tego od wysadzania czołgiem sejmu

Gość gość
Norxelia i Zgnitalij hehehe...

Gość gość
Przesłuchanie "na świadka" Numer ze świadkiem polega na tym, że w ten sposób chce się zmusić do zeznawania – świadek teoretycznie nie może kłamać i nie może odmówić składania zeznań. Często ze świadka, jak już się wygada, robi się podejrzanego - lecz to są już późniejsze etapy sprawy. /ze strony anarchistow/