Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość landryneczka00

Provident

Polecane posty

Gość landryneczka00

Witam, otóż mój chłopak wziął pożyczkę (800 zl) całkowita kwota splaty to 1500 zł. Niestety jakieś 2 miesiące może 3 stracił pracę. Szuka wciąż i przez ten czas nie płacił. Dzisiaj przyszła do niego ta baba z którą podpisywał umowę i jakiś facet z firmy straszniestrasza go ze jak do końca nie wpłacić nawet minimalnej kwoty to będzie miał doczynienia z windykacja. Podobno provident nie ma praw bankowych. Oczywiście dzwonią do niego, grożą etc . Niestety nie ma nawet minimalnej kwoty do splaty. Ciężko jest z pracą, nie wiemy co mamy robić jestem zaklopotana :/ rozmawiał z tą panią ze jak znajdzie pracę to splaci dług ale ta go straszy że ma ostatni tydzień na splate i przychodzi z jakimiś gburami :/ proszę o pomoc

Gość gość
witaj,tez mam prowidenta wiec mniej wiecej sie w tym orientuje...ile wynosi tygodniowa rata twojego chlopaka?

Gość landryneczka00
50zl. Wiem że to śmieszna kwota ale on naprawdę nie ma pieniędzy. Nie mieszkamy razem, ale ja na ten czas go żywię. On dzwonil do różnych firm. Czeka na odpowiedzi. Nie siedział z zalozonymi rękami nawet do pola jezdzi

Gość gość
sprawa wyglada tak ze po jakims czasie nie splacania oddaja sprawe do tak zwanego esadu z ktorego albo ci przychodzi nakaz zaplaty albo odrazu kontaktuje sie z toba komornik i z nim sie juz ustala plan splaty...ale lepiej jest co kolwiek tygodniowo splacic niz czekac na komornika bo wtedy koszty sa wieksze.Przypuscmy ze tygodniowa rata wynosi 50zl....nie masz takich pieniedzy to wplac chociaz 10,20zl bo zawsze to cos bedzie ubywac a oni wtedy nie traktuja tego tak jakbys nie chciala splacac tylko chwilowa niedyspozycyjnosc i dalej beda patrzyc nie przychylnie ale nie beda ci mogli zarzucic ze nic z ta sprawa nie robisz i wtedy nie beda mogli oddac sprawy do windykacji....postaraj sie pomoc chlopakowi to splacic chociaz tygodniowo jakimis kwotami bo prowident i rozne inne pozyczki pozabankowe to nic dobrego...

Gość landryneczka00
Nawet jeżeli jest to ostatni tydzień do splaty możemy płacić tygodniowo te 10.20 ?

Gość gość
ja akurat mam przedstawicielke ktora jest zyczliwa osoba i zawsze mi idzie na reke i zawsze cos doradzi...przez pewien czas tez nie mialam pracy i nie placilam i to ona mi doradzila ten sposob tlumaczac ze zawsze to cos...wplaty nie sprawdzaja ludzie tylko tak zwany system ktoremu nie ukazuja sie kwoty wplat tylko to czy byla wplata czy nie wiec nawet 10zl bylo by traktowane jako wplata...i najlepiej nie odbierac dziwnych numerow typu zaczynajacych sie 222 albo cos tam bo wtedy dzwoni centrala ktora sie znajduje w warszawie i oni sie nie orientuja w twoich wplatach tylko w tym ile masz zaleglosci a jak im nie wplacisz zadeklarowanej kwoty to bedzie gorzej dlatego lepiej dogadywac sie z przedstawicielka z ktora sie podpisywalo umowe...oni owszem strasza bo chodzi o ich pieniadze ktore daje sie im poprostu za darmo

Gość gość
najlepiej jest sie pozyczyc od rodzicow czy kogos te 50zl i ta jedna rate wplacic 50 a kolejne chociaz po 10,20zl bo wtedy traktuja czlowieka jak osobe ktora chce splacic ale ma przejsciowe problemy a nie jak wyludzacza pieniedzy

Gość gość
a powiedz mi taka rzecz ty pracujesz?

Gość gość
bo jezeli masz taka mozliwosc bo np.pracujesz to postaraj sie mu pomoc tak zeby chociaz miesiecznie wplacil ze 150zl albo jakas wieksza kwote tygodniowo chyba ze mu nie ufasz i obawiasz sie ze sie rozstaniecie

Gość gość
prowident go.w.no moze, wiec sie nie martw, jak beda strzaszyc powiedz, ze traktujesz to jaka grozbe karalna i zglosisz na policje. A swoja droga, jakim trzeba byc desperatem, zeby brac takie pseudopozyczki? i "az" 800 zl? Ile wy macie lat, po 16 ze nawet 8 stowek nie macie?

Gość gość
i jeszcze powiedz, zeby wystapili na droge sadowa, tzn chlopak niech powie, i jak im sie uda niech sobie sciagaja.

Gość gość
napisala ze chlopak stracil prace wiec skad ma miec te 800zl??na drzewie nie rosnie...a do splaty nie jest 800zl tylko 1500 czytaj uwaznie....a do autorki nie sluchaj tego ze g.o.w.no moga zrobic bo z wlasnego doswiadczenia wiem ze tak nie jest...

Gość landryneczka00
Uczęszczam do technikum. Na razie straszyli windykacja. Ale pomagam jak mogę.