Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wazne pytanie do mądrych ludzi

Polecane posty

Gość gość

Jakie mogą być przyczyny wirowania falowania i zawrotów głowy? Innym dolegliwości nie odczuwam nic mnie nie boli..

Gość gość
najczęściej brak magnezu i potasu

Gość gość
nic tu nie ma

Gość gość
Coś się pierniczy z linkiem, więc wklejam. Chwiejność, zawroty głowy i wrażenie, że pomieszczenie wiruje, kiedy obracasz głowę. Występuje złudzenie ruchu. Osoba cierpiąca na ten typ zawrotów jest w stanie powiedzieć, w którą stronę wiruje pokój. Prawdopodobne Zapalenie błędnika (labyrinthitis) Nieszkodliwe zaburzenie ucha wewnętrznego, które powoduje: ● Nagłe nastanie zawrotów głowy. ● Zawroty pogłębiają się podczas odwracania głowy lub po nagłej zmianie pozycji. ● Brak bólu i dzwonienia w uszach. ● Leżąc płasko, pacjent czuje się zupełnie dobrze. Choć symptomy wydają się alarmujące, ustępują po kilku dniach, czasem z pomocą leków przeciw nudnościom. Zapalenie błędnika może być wynikiem infekcji wirusowej. Łagodne położeniowe zawroty głowy (benign positional vertigo) Choroba wywołana ruchem drobinek w płynie, wypełniającym ucho wewnętrzne. ● Nagłe zawroty głowy trwające pół minuty lub dłużej po odwróceniu głowy. Zwykle w ciągu kilku miesięcy stopniowo ustępują, ale czasem należy je leczyć, stosując specjalną technikę manewrów repozycyjnych (manewry Epleya), które wykonywane są przez lekarza. Możliwe Zespół Méniere'a Stopniowe procesy zwyrodnieniowe w obrębie ucha. ● Na wczesnym etapie dzwonienie w uchu. ● Stopniowo pogłębiający się niedosłuch. ● Może dotknąć jedno lub oboje uszu. ● Nagłe ataki zawrotów głowy, w których powyższe objawy zaostrzają się na kilka minut. W terapii stosowane są leki oraz urządzenia maskujące dzwonienie w uszach. Sporadyczne Choroba mózgu lub rdzenia kręgowego Choć jest to bardzo mało prawdopodobna przyczyna pojedynczych epizodów nagłych zawrotów głowy, istnieje kilka chorób (np. stwardnienie rozsiane), które mogą powodować zawroty głowy w połączeniu z ● Niepewnym chodem. ● Mrowieniem lub zdrętwieniem dłoni lub stóp. ● Zaburzeniami wzroku, takimi jak widzenie podwójne. ● Słabością ręki lub nogi. Konieczna jest konsultacja neurologiczna.

Gość gość
JA np. jak się zapatrze w jedno mijsce to tak mam, przu okresie to już masakra leże i też mam