Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wierzycie w "karmę"

Polecane posty

Gość gość

Taka jedna nawiedzona żona mojego kolegi z pracy "grozi" mi, że wyrządzone zło wraca z podwójną siłą... Fakt kolega mnie podrywa w pracy i smsowo i czasami odpowiem coś kokieteryjnie ale głównie spuszczam go na drzewo. Jednak ONA uważa, że próbuję jej odebrać męża i mówi ciągle o wyrządzanym złu i "karmie". Prawdę mówiąc chwilami się jej boję bo zachowuje się jakby chciała rzucić na mnie jakiś urok czy klątwę:) Zastanawiam się jak to jest z tą karmą?

Gość gość
w tę dla psa zawsze pies syty i pan zadowolony

Gość gość
Karma jest to nagromadzona energia dobra i zła. Rozróżniamy ją po tym, czy niesie szczęście, czy cierpienie. Z pewnością i Ty zaobserwowałeś w swoim życiu takie działanie, niezależnie czy miałeś na to wpływ, czy nie. Widząc wiele niesprawiedliwości i niezawinionej krzywdy, pytamy dlaczego mnie to spotyka, co ja komu zrobiłem. Kiedy poznajemy swoje poprzednie wcielenia, rozumiemy działanie prawa karmicznego. Twoja decyzja i czyn tu i teraz stwarzają przyczynę do późniejszych skutków, zbieramy je jednak dopiero w następnych wcieleniach. Jesteśmy nieświadomymi autorami swojego przyszłego losu. Dlatego warto być życzliwym dla innych i żyć zgodnie z naturą. Świat i Twoja karma odpłacą Ci wtedy wszystkimi kolorami życia. Będzie ono barwne i soczyste, wypełnione miłością i pięknem, będziesz z niego korzystał każdą cząstką ciała i umysłu. To odkrycie jest kluczem do zrozumienia własnego losu.

Gość gość
Ponoć „nic w przyrodzie nie ginie”, jeśli jesteś komuś coś winien, musisz oddać prędzej czy później, nawet w następnym wcieleniu, więc powinieneś je zrekompensować, w zależności od intencji popełnionego czynu. Istnieje również prawo łaski, które działa wtedy, gdy pojawia się pokora. Miej świadomość, że nasze dusze spotykają się znowu w przyszłym wcieleniu choć w innej postaci. Gromadzenie dobrych uczynków podczas życia, będących przyczyną nowego odrodzenia, określa się jako wytwarzanie karmy. Wiedz, że głównym źródłem karmy są nasze cierpienia, a wyróżnione trzy karmy to: rozłączenie z tym, co kochamy, połączenie z tym czego nie znosimy i tęsknoty za tym, czego nie możemy osiągnąć. Podstawowym zadaniem człowieka w trakcie życia jest wstrzymywanie się od popełniania czynów przynoszących negatywne skutki w przyszłym życiu/znaleziono w sieci/

Gość gość
Nie, nie wierze w karme Moim zdaniem teoria jest oparta na wlasciwym wielu ludziom poczuciu sprawiedliwosci. Chcemy wierzyc, ze nieszczescia ktore nas spotykaja maja sens. Wtedy latwiej nam zrozumiec dlaczego jednym wszystko przychodzi latwiej a inni ciagle jest w zyciu pod gorke

Gość strefa_szoku
mój pies źre pedegree i faktycznie czasem wraca z zdwojona siłą, ostatnio nażygał na pościel

Gość gość
Nie wierzę. Szujom, które zniszczyły mi życie układa się za*ebiście...

Gość gość
Nie wierzę. Ale w twoim przypadku, to raczej jej mężulka karma dopadnie. I ją za to że cię niepokoi.

Gość tata szarika
Pisze się ze zdwojoną... Tak jak określa się karme i karmę... Buraki podlewają się same,taka uroda... Nigdy więc nie uschnie pole buraczane. Możecie dalej pisać na zmiane...

Gość gość
wierze w przeznaczenie

Gość gość
Jak komu pisane to mu cegla w drewnianym kosciele na leb spadnie.

Gość gość
To wierzycie czy nie wierzycie?

Gość gość
ja wierze

Gość gość
Ja tez wierze

nie wierzę, dlaczego miałabym w to wierzyć:D ale na tym forum ludzie wierzą w horoskopy i że mogą coś powiedzieć o osobie jak znają jej znak zodiaku czy czegoś tam, więc nic mnie nie zdziwi

Gość gość
Karmą jest każda chwila naszego życia, żyjemy czyimś życiem. I walcie się, będzie ciekawiej.

Gość gość
Pamiętasz ? Przytuliłem Cię kiedyś.

Gość gość
Wierzę, wszystko prędzej czy później wraca!

Gość gość
To już nie wróci dobrze o tym wiemy.