Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anonim3

4 miesiac prob :(

Polecane posty

Gość Anonim3

Witajcie Kochane! Od 4 miesiecy probuje zajsc w ciaze. Kochamy sie z moim partnerem regularnie, dwa razy dziennie ( mamy duze potrzeby seksualne :P). Niestety wciaz bez skutku :( Dostalam dzis okres i zwyczajnie sie poryczalam. Nie mam juz sily robic testow ciazowych bo wiem ze bedzie jedna kreska, podchodze juz do tego bez nadziei. Pisze jedak bo czuje sie inaczej niz zwykle. Bylam pewna ze tym razem zaszlam w ciaze i stad taki smutek. Moje piersi urosly o jeden rozmiar. Bol jest ten co zawsze przed miesiaczka i w trakcie. Dziwne jest to ze kompletnie nie mam apetytu. Jak tylko wacham jedzenie to od razu mnie odrzuca, nawet nie jestem w stanie nic wlozyc do ust. Mam piekan cere, totalnie bez krostek, a przed okresem zawsze mialam kilka wypryskow. Od wczoraj nic nie jadlam. Dzis to samo. Moze to tylko stres , sama juz nie wiem .Za to bardzo chce mi sie pic kawe z mlekiem. Pije dwie dziennie i duze ilosci wody. Zastanawiam sie czy moge byc w ciazy pomimo okresu. Okres jest wprawdzie obfity, ale nie boli mnie podbrzuszne tak mocno jak zwykle i nie "zebrala sie we mnie woda" jak to zwykle bywalo przed okresem. Czekam z niecierpliwoscia na porady

Gość gość
Tu nie ma nic do poradzenia. Płakać to mozesz po 2 latach regularnych współżyć.

Gość gość
trzeba sie kochac co 2 dni, zeby plemniki mogly sie zregenerowac, bo jak 2 razy dziennie siek ochacie to partner poem strzela juz "slepakami" ;) plemniki musza sie zregenerowac! idz do ginekologa, moze nie masz owulacji, niech zrobi monitoring cyklu

Gość gość
Racja, daj facetowi czas na przeładowanie magazynku.

Gość gość
Dodam jeszcze ze przed okresem mialam wilczy apetyt a teraz nic. Od wczoraj mam non stop rzadki stolec i zalatwiam sie co 20 minut :( Dla mnie to kompletnie nowe objawy. Stad swiatelko nadziei ...

Gość gość
Kolejna świrnięta "staraczka".

Gość gość
Dni plodne odczuwam bardzo. Mam duze ilosci przezroczystego sluzu a jak sie kochamy robi sie mleczny i gesty. Zastanawiam sie czemu ten miesiac mam takie reakcje. Pisze bo moze ktoras z wam miala podobnie :( Odczekam nastepnym razem zeby uniknac slepakow:P

Gość gość
I co jeszcze? Włosy Ci wypadają, sutki cię bolą? Masz metaliczny posmak w ustach? Częściej sikasz? Przestań wymyślać.

Gość gość
wmawiasz sobie objawy. masz okres, to jaka niby ciąża? od tego starania to Ci się poprzewracało myślenie. idź moze na badania zamiast przelewać tu żale. lekarz może coś poradzi i w końcu zajdziesz, my Cię nie zapłodnimy. wybacz za ostry komentarz, ale zrób coś z tą sytuacja lub staraj się dalej

Gość gość
w pierwszych miesiacach ciazy zdarza sie okres . zrobie test po okresie i pojde do lekarza. Teraz mam okres wiec nie mam jak. Piszcie jezeli ktorakolwiek z was miala podobne objawy...

Gość gość
te twoje objawy to raczej parcie na dziecko i stres sex co 2 dni wizyta u lekarza, monitoring cyklu badanie nasienia a poza tym 4 miesiace to za malo zeby robic dodatkowe badania jakies, gdybys starala sie co najmniej rok to lekarz by zlecil badania, a teraz to za krotko co do slepakow to racja, facet musi miec czas zeby zregenerowac plemniki, jak 2 razy dziennie sie kochacie to sie nie dziwie ze strzela slepakami

Gość gość
masz zwyczajny okres. W ciąży trafiają się krwawienia/ plamienia a nie obfite okresy. Daj na luz - 4 mies. to niedużo.

Gość gość
W ciąży NIE MA okresu. Każde krwawienie w ciąży jest zagrożeniem ale nie jest to okres. Nie wiem kto ci nawciskal bzdur o okresie w ciąży ale nieźle namieszal i wprowadzili w blad.

Gość To jest moje światełko
I ja sie przylacze. Autorko, nie ma co sobie wmawiac, w ciazy nie ma okresu... Ale dobrze Cie rozumiem, bo kobieta chcaca byc w ciazy wmowi sobie wszystko... Ja sama staram sie juz trzeci cykl, i juz tez ogromnie sie niecierpliwie. Myslalam, ze uda sie od razu, a tu nic :( I nie zgadzam sie z teoria, ze po roku niepowodzen powinno sie zrobic badania... Jezeli nie wychodzi przez kilka razy no to niestety swiadczy o tym, ze raczej cos jest nie tak. Nie oznacza to, ze to jest jakis wielki problem, ale cos jest na rzeczy. Pozdrawiam

Gość gość
ja z synem zaszłam w pierwszym m-c starań, o kolejne walczyliśmy rok i się poddaliśmy. nie wiadomo co tak strasznie nas przyblokowało

Gość Anonim3
Minal 3 dzien okresu. Juz tylko plamie. Jak tylko okres sie skonczy zrobie sobie test ciazowy raz jeszcze. Wiem ze pewnie myslicie ze to bez sensu, ale ja wciaz mam nadzieje:( Nigdy nie mialam tak, a zyje juz 28 lat, ze piersi urosly mi rowno o dwa rozmiary. Nie czuje glodu, nic a nic. Nie jestem sie w stanie zmusic do posilku. Cos mi mowi ze jestem w ciazy i ta mysl nie daje mi spokoju wlasnie przez te objawy. Moze to urojenia, moze nie, ale test wykonam.

Gość Anonim3
Moze to plamienia a nie miesiaczka …bo skad piersi tak szybko urosly o dwa rozmiary i nie mam apetytu? Stres i urojenia az tak dzialaja ? Nawet moi bliscy zaczeli pytac czy przypadkiem nie jestem w ciazy bo moje piersi sa o duzo duzo wieksze niz przedtem:( dziewczyny, czy ktoras z was bedac w ciazy miala podobne objawy( plamienia, wieksze piersu, brak apetytu).>>? Prosze trzymajcie kciuki..chociaz czuje ze znow sie rozczaruje.

Gość gość
No to po co czekać? Czemu nie zrobisz od razu? Może skończysz sie nakręcać.

Gość gość
Zrób i jeśli to ciąża to pędem do lekarza, bo żadne krwawienie nie jest normą w ciąży i każde należy sprawdzić z jakiego powodu.

Gość Anonim3
Chcialam poczekac jeszcze pare dni , zeby miec pewnosc. Juz tylko plamie…Ostatni test robilam 4 dni temu.

Gość gość
proponuje w pierwszej kolejnosci slub,a potem staranie o dziecko...

Gość gość
Autorko ja polecam wizytę u psychologa. NIE JESTEŚ W CIĄŻY a objawy to psychika, nakręcasz się i tyle.

Gość gość
2 razy dziennie seks , plemniki sa niedojrzale, jak zalezy wam na dziecku to ograniczcie seks, poswieccie sie a nie od razu ubolewanie. najlepiej po okresie nie wspolzyc, a zaczac w dni plodne, wtedy plemniki sa bardzo dojrzale i kochajcie sie wtedy raz dziennie. nie czesciej! zreszta 4 cykl staran to pikus.

Gość gość
wiesz co to ciąża urojona? kobieta tak bardzo pragnie dziecka, że wmawia sobie objawy. znam przypadek starającej się i faktycznie, powiekszały się jej piersi, rósł brzuch, poszła do lekarza i co...żadnej ciąży nigdy nie bylo. wszystko sobie biedulka uroiła

Gość rebelkka
Radzę udać się do lekarza. Może coś doradzi, np. jakąś dodatkową suplementację. Próbowałaś Inofolicu?

Gość gość
kochana w ciazy napewno nie jestes i nie wmawiaj sobie tego. Masz poproetu ciaze urojona. Ja jak tak bardzo chcialam to tak sobie wmowilam ze i cycki urosly i rzygalam i mdlilo mnie i w ogole a zadnej ciazy nie bylo. Co to masz 4 miesiace? ja sie staram juz 27 cykl i sie juz badamy a 4 miesiace to nic.

Gość Anonim3
Dziekuje za rady..Wiem, ze 4 miesiace to nic, zdaje sobie sprawe ile par stara sie latami. Ten szok i rozczarowanie, ze jednak nie udalo sie od razu naprawde potrafi dobic…Ech. Zycze samej sobie wytrwalosci i wam kochane przyszle mamy

Gość gość
No bo się za bardzo nastawiasz. Wyluzuj -nie masz przecież pętli na szyi.

Gość Bronia88
Ja po 4 miesiącach zaczęłam stosować Inofolic dopiero po kolejnych 4 udało się zajść w cąże

Gość gość
4 miesiace to naprawde nic zajscie w ciaze to bardzo skomplikowany proces wbrew pozorom musi wspolgrac wiele czynnikow by stal sie ten cud 4 razy zaszlam w ciaze bardzo szybko jednak ten 4 byl pechowy i pooronilam w 15 tygodniu i potem przez 18 miesiecy nie mogam zajsc pomimo wzorowych wynikow badan moich i meza wiec nie martw sie