Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy olać ten ślub ?

Polecane posty

Gość gość

Moja bliska kuzynka (córka brata mojej matki) bierze w lipcu ślub, niby zaproszenie wraz z mężem dostaliśmy- przekazali je moim rodzicom nie mówiąc nam o niczym (choć w naszej miejscowości gdzie mieszkamy byli z zaproszeniami dla znajomych), nie zadzwonili czy dostaliśmy zaproszenia.... Są wakacje i zastanawiam się czy nie jechać na nie a ślub sobie odpuścić bo jak oni mnie mieli w d... to i ja ich będę mieć w poważaniu Tylko czy to dobre rozwiązanie?

Gość gość
Znam siebie i szanuję ludzi.Nie pozwoliłabym sobie na takie traktowanie swojej osoby.Decyzja należy do Ciebie.

Gość gość
Już nie przesadzaj wielka gwiazdo. Dostałaś zaproszenie? Dostałaś. Może faktycznie nie mieli czasu czy coś. Obsrać innych potrafisz, a sama popatrz lepiej na siebie. Wymagać i oczekiwać od innych każdy potrafi, a czy sama postępujesz tak jak chcesz aby inni Ciebie traktowali? Wątpię. Przypomnij sobie swój ślub i czy wszystko było tak cudownie zorganizowane i czy dbałaś tak o gości jak teraz wymagasz od innych młodych par?

Gość gość
gwiazdą nie jestem ale jak ja jechałam do niej z zaproszeniem ślubnym to dzwoniłam i dostosowałam się do wygodnego dla niej terminu , dzwoniłam czy co jej by odpowiadało w menu bo jest wegetarianką, i zadzwoniłam by potwierdzić jej przybycie.

Gość gość
nie zgodze sie z moja przedmowczynia,mysle ze zawalili sprawe nazeczeni,powinni zadzwonic i byloby po sprawie.Ja tez znalazlam sie w takiej sytuacji,nie poszlismy nawet na slub :(

Gość gość
Zrobili tak przy okazji, trochę wymyślasz. Jeśli nie chcesz iść to nie idź, proste.

Gość gość
Olać. Ja z każdym moim gościem rozmWialam, osobiście zapraszałem, wiedziałam, kto przyjedzie, jakie menu mu pasuje ( jedna osoba jego innej religii a inna weg) . To co oni zaprezentowali to chamstwo i buractwo w najgorszej postaci.

Gość pmnana
ja też raz dostałam zaproszenie przez rodziców pm ale z tego względu że młodzi byli za granicą. sama też dałam zaproszenia kilku osobom przez rodziców bo mieszkają w innych miastach i jakoś nikt nie ma pretensji ludzie trochę mniej postawy roszczeniowość a więcj wyrozumiałości

Gość gość
15 33 dokładnie tak! Zgadzam się w 100 %

Gość gość
ok zgodzę się że mogli zostawić rodzicom ale nie poinformowali tele. nawet o tych zaproszeniach zrobili to moi rodzice.

Gość gość
To nie idź i nie wybrzydzaj

Gość gość
ja mialam 200 osob na weselu,z kazda rozmawialam pytalam jakie menu chce by bylo,co jada a czego nie jada,a wiec bylo menu dla diabetykow menu dla wegan menu dla wegetarian menu dla miesozercow menu dla rybozercow menu dla rybozerocw menu dla grzyborzercow menu dla dietetykow 6 miesiecy przed weselem wzielam urlop az do wesela ,by zadowolic wszystkich gosci swoimi odwiedzinami,

Nie pozwól sie traktować obcesowo.Powiadomili Cie przy okazji, przez rodziców.W zwiazku z tym nie musisz sie zbytnio przejmować.Jedz na urlop i olej to wszystko.

Gość gość
gość no to już lekka przesada.