Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewiędziesiąt dwa

Chcę na studia dzienne, mam już 3 letni poślizg :(

Polecane posty

Gość dziewiędziesiąt dwa

chcę replay liceum. Na jakim kierunku atmosfera będzie najbardziej zbliżona do tej panującej w liceum?

Gość gość
na żadnym. szkoła wyższa to zupełnie co innego niż liceum. o wiele większa swoboda, ale też o wiele większa odpowiedzialność. nikt nie będzie dbał, tak jak w liceum, o to, żebyś wszystko na czas pozałatwiał, oddał pracę domową, przyszedł na zajęcia albo pamiętał, kiedy jest kolokwium. możesz sobie nie chodzić na zajęcia i nikt przez cały semestr się tym nie zainteresuje, ale potem Cię wywalą ze studiów. ze znajomymi tez jest inaczej - o wiele więcej ludzi, o wiele luźniejsze relacje. więc... nie kieruj się tym, żeby był replay liceum. to zasadniczo głupia motywacja doboru kierunku, a powyżej masz dodatkowe powody, by kierować się czymś innym.

Gość gość
aha, no inne jest też to, że jest o wiele więcej pracy. co prawda tylko raz na semestr, kiedy jest sesja... ale uwierz mi, każda sesja to o wiele więcej pracy niż np. matura.

Gość dziewiędziesiąt dwa
Serio relacje są luźniejsze? Dlaczego taka jest specyfika szkoły wyższej?

Gość gość
bo jest o wiele więcej ludzi i nie ma czegoś takiego jak klasy. w liceum masz jedną klasę, 20-30 osób, z którymi spotykasz się codziennie i spędzasz z nimi parę godzin. na studiach nie ma czegoś takiego - może być tak, że na każdych zajęciach jesteś z innymi osobami.

A ile masz lat jeśli mogę spytać? Pewnie 22 to wiesz tobie prędzej wypada iść na dzienne niż mnie. Ja spróbuje jeszcze za rok, trzymajcie za mnie kciuki.

Gość gość
Jest bardzo dużo ludzi i wiele z nich ma swoje życie, pracę na weekendy, niektórzy już mają rodziny, poza tym nie spotyka się tych samych ludzi na zajęciach.

Gość dziewiędziesiąt dwa
Dzięki za wskazówki ale i tak chciałbym iść właśnie tam, nie zniosę siedzenia w domu dalej. Dalsze zwlekanie nie ma sensu, już 23 rok niebawem zaczynam.