Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile najmniej można przytyc w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Ile najmniej można przytyć w całej ciąży żeby było w normie i zdrowo? 6 kg? 8 kg?

Gość gość
Do 10 to nie powinien być problem - o 10 mniej miałam jak wyszłam ze szpitala.

Gość gość
moja kumpela miała +9 i było wszystko ok

Gość gość
ja przytylam 6 kg. gdyż w 6 miesiacu schudłam 2 kg w ciągu 2 tyg. zmartwienia itp.

Gość gość
Ja w pierwszej 27kilo na plusie ( nie objadalam się, by lam aktywna). W drugiej 8 plus ( polowa ciąży leżąca z powodu rozwarcia)

Gość gość
mi lekarz powiedział ze minimum to 8 kg jak ma się normalną wagę. Samo dziecko waży ok 3kg, wody i dodatkowa krew ok. 3 kg, powiększona macica, piersi i łożysko to pewnie kolejne 2-3 kg. Jestem w 39 tc i mam 12 kg na plusie co chyba nie jest złym wynikiem. Po ciąży ponoć szybko się zrzuca jak się karmi piersią :)

Gość gość
Jestem w 37tc i mam 6 kg na plusie. Wg lekarza jest ok, startowalam z bmi w górnej granicy normy wiec sie pilnuje. Z dzieckiem tez ok. A to juz mój ostatni tydz bo w ostatnim dniu 37 tc idę na wywolanie

Gość gość
a ile dziecko wazy wg usg? i czemu mas zmiec wywołanie?

Gość kminekk
ja przytylam 5,5 kg. Waga startowa 46,5 kg. Nie wymiotowlam , jadlam normlanie, wyniki super, nie musilam przyjmowac zadnego zelaza ani witamin. Dziecko wazylo 2900 zdrowe. Cala ciaze bylam aktywna tzn robilam wszystko co dotychczas poza dzwiganiem ciezkich rzeczy. Pracowlam do 7 mego mieisaca, czulam sie super. Moze dlatego sie tak swietnie czulam, bo n ie bylam ociezala z powodu ilus tam kg, nie powiem na koniec brzuch byl wielki, wiec nie bylo tak łatwo ze wszystkim. Mowie o ogolnym samopoczuciu. Dodam ze u mnie taka waga ciazowa to chyba geny, moja mama tez mało tyla w kazdej ciazy, ze mna tylko 6 kg, z bratem 7 kg.

Gość bella11
Hej:) .. Ja rodzilam teraz w marcu.:) Waga przed ciaza 50kg. Przytylam 15 kg.:)moj maluszek mial2700: ) Dwa dni po porodzie wazylam 55 a teraz 48 . :)

Gość gość
kminekk przytyłaś 5,5kg , twoje dziecko praktycznie 3 kg bez 10dag więc zastanawiam się ile ważyła twoja macica, wody płodowe, dodatkowa krew, zmagazynowane płyny ustrojowe czy łożysko? Na Łożysko przypada od 0,5 kg do 1kg, na macicę 1kg, na wody płodowe różnie, bo każdy ma ich inną ilość a gdzie zwiększona ilość wody, tłuszczu i krwi w organiźmie? Bardzo malutko przytyłaś. Ja przytyłam 10 kg , moja ciocia która bardzo dbała o dietę przytyła 8 kg.

Gość gość
jak ktos ma nadwage to w ciazy moze wrecz schudnac - tak sie stalo z moja znajoma. Jak zaszla w ciaze to lekarz jej powiedzial, ze nic nie moze przytyc w ciazy a wrecz musi jeszcze schudnac. Tak wiec startowala z waga ponad 90 kg jak zaszla w ciaze a przed porodem wazyla 83. Dziecko jak najbardziej zdrowe sie urodzilo - poprostu przeszla na zdrowa diete, zrezygnowala ze slodyczy i niezdrowych przekasek

Gość gość
Powinno sie przytyc okolo 11-14 kg.

Gość gość
Ja przytylam 3kg :)

Gość gość
Powinno, nie powinno... Kazdy organizm jest inny. Rekordzistka z moich znajomych przywalila 35 a dziecko tylko 2 kg. Najmniej inna znajoma, bo tylko 5, ale dzienko nawet 2 kg nie mialo. Ja w pierwszej ciazy 20, dziecko 4200. W drugiej zapowiadalo sie fajnie, bo do 20 tc mialam tylko 2 wiecej, ostatecznie jednak dobilam do 20, dziecko 4600. W obu ciazach nie mialam cukrzycy i w obu bylo bardzo duzo wod plidowych. Wkraczajac na porodowke na dzien dobry wyrokowali bliznieta albo przenoszone ciaze, choc oba szkraby urodzily sie w 40 tc.

Gość gość
Najlepiej to chudnijcie w ciazach! Po co takie durne tematy i przechwalanie kto mniej przytyl. Jakos gdy czekam u lekarza to zadna ciezarna nie wyglada na taka, ktora przytyla 6 kg, tylko 20.

Gość gość
Ja przytylam pół kilo przez 9 miesięcy. Jak urodziłam zeszło ze mnie jeszcze 10 kg. Potem podczas karmienia kolejne 5 kg. Nigdy tak dobrze nie wyglądałam.