Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mleko krowie w słoiczku

Polecane posty

Gość gość

Mam słoiczek z obiadem dla niemowlaka, po 4. miesiącu (dziecko ma pół roku). Ale...zawiera mleko krowie.. I nie wiem czy mogę podać? Dziecko jest karmione mm.

Gość gość
mm to też jakby nie było mleko krowie. Skoro słoik wiekowo jest ok to w czym problem? Dziecko ma nietolerancję mleka krowiego?

Gość gość
Narazie żadnej nietolerancji nie miał. Mm jest specjalnie przetworzone. A na słoiczku info ze zawiera krowie mleko, jest wyszczególnione. Stąd pytanie..

Gość gość
No a z czego jest mleko modyfikowane? Naprawdę tak wąską wiedzę macie? No nie wierzę... :O

Gość gość
Mleko modyfikowane to zhydrolizowane mleko krowie przecież. I pewnie w takiej postaci jest również dodawane do sloiczkow. Chociaż karmiac córkę sloiczkami jakoś nie natknelam się się na zaden z mlekiem krowim

Gość gość
Ja pier***.. Przeciez napisalam,ze wiem jakie mleko jest w mm..ale przetworzone odpowiednio. A skoro na słoiczku zaznaczono taką zawartość to właśnie nie byłam pewna. Miałam nadzieję, ze któraś się orientuje bez zbędnego pouczania...

Gość gość
Bo z najnowszymi wytycznymi dzieci przed pierwszymi urodzinami moga spozywac mleko krowie jako dodatek,a np.w niemczech jako dodatek moze byc dodawane juz po 4 m.z. W pl to chyba pojawia sie po pierwszym polroczu. Wg.najnowszych schematow,po pierwszych urodzinach mleko krowie stanowi jedna porcje mleka,druga jest szklanka modyfikowanego a trzecia porcja przetory fermetnowane,twarogi. Wiec juz przewaga mleka niemodyfikowanego. Tylko tutaj na kafe twierdza wszyscy uparcie,ze mm az do 3rz.