Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja ciocia i wujek chcą dowartościować córkę moim kosztem, a nic nie zrobiłem

Polecane posty

Gość gość

nie wiem skąd się to wzięło, od poćzątku dorastania z nimi przebywałem, ale od paru lat dzieje się coś dziwnego, a ostatnio skrajnie się to nasiliło. Spotykamy się na niedzielnych obiadach całą rodziną, ja tam zazwyczaj siedzę cicho, bo jestem dosyć milczący, zawsze chciałem dla nich dobrze i traktowałem ich jak rodzinę, a oni od jakiegoś czasu za wszelką cenę chcą pokazać jaka ich córka jest wspaniała, a ja jestem zerem, docinają mi chociaż nic się nie odzywam, jadą po moim kierunku studiów i uniwersytecie, ciągle się ironicznie uśmiechają, gdy się dowiadują o jakimś moim sukcesie, a jak słyszą o jakiejś porażce co od razu się zapowietrzają z podniecenia, wciągają mnie w te rzeczy chociaż zawsze spokojnie siedziałem na ostatnim miejscu. Mówili jaka ich córka jest wspaniała, i że dostanie się z pewnością na medycynę, ja wiedziałem, że niestety( chociaż życzę jej dobrze) to się nie powiedzie, a teraz przyszły jej wyniki to coś ściemniają i mówią tylko, że dobrze, ja już wiem, że żadnego geniuszu w niej nie ma, no ale we mnie też nie, więc nie wiem o co w tym wszystkim chodzi. Doszło do tego, że musieli nawet (niby przypadkowo pochwalić się tym, że ich córka współżyje z chłopakiem) w sposób już doprawdy żałosny. Nie wiem co z tym zrobić, dlaczego tak jest i jak to skończyć? Uderzają tym w moich rodziców usiłując im udowodnić, że jestem gorszy, ja nawet nie chcę w tym uczestniczyć tylko mieć święty spokój, nie zależy mi na byciu lepszym od kogoś innego. Co radzicie zrobić?

Gość gość
Pewnie widzą, że córeczka jest beznadziejna to żal im d**ę ściska.