Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

syn 7 miesiecy skonczone 15.06 nie odwraca sie ani z plecow na brzuch

Polecane posty

Gość gość

Ani odwrotnie czy mam isc do pediatry? Siedzi posadzony,chwycony za raczki wstaje do siadu,ale sam sie nie podniesie

Gość gość
A do tej pory nie chodziłaś? Super z Ciebie mamuśka, gratulacje. Nie chce mi się pisać.

Gość gość
idz poinformuj pediatre co Cie martwi a nie na FORUM piszesz ... żenada !!!!

Gość gość
Nic sie nie dzialo,wiec nie chodzilam. Az sie przerazilam..ale przeciez nie kazde dziecko rozwija sie w tym samym tempie

Gość gość
A jak z poruszaniem się? Pełza, raczkuje? Do pediatry nie ma po co iść, lepiej od razu do neurologa.

Gość gość
Nie pelza, nie raczkuje jak lezy na brzuchu to probuje cos tam. Ale jak na razie nic nie wychodzi. Powiem tam kilka razy zdarzylo mu sie przekrecic ale to przypadek. Jak chce wziac zabawke to sie chwile powygina i za chwile mu sie nudzi i odpuszcza sobie..na serio do neurologa?

Gość gość
Tak, do neurologa, bo pediatra i tak nic nie pomoże. Jedyne co to wyśle do neurologa. A jak intelektualnie dziecko? Jest kontaktowe, bawi się zabawkami, co ogólnie potrafi?

Gość gość
zacznijmy od tego że nie musi jeszcze siedzieć-wbrew pozorom i tym kiedy siadają inne dzieci,potem może nagle zrobić wszystko i będzie na równi z innymi ale odwracać się powienien,mój syn odwracał w wieku 3 mcy a pełzał w wieku 4mcy córka już kombinuje się odwracać (jeszcze 3mcy nie ma) powinnaś iść do specjalisty,co pediatra nie widzi takiego opóźnienia ruchowego ? specjalista zbada syna zaleci cwiczenia lub wyznaczy je komuś ! idź bo możesz żałować

Gość gość
e tam, mój tez się nie przewracał, a położony na brzuszku protestował wniebogłośnie, więc go mało kładliśmy żeby się nie darł:) aż właśnie ok 7-7,5 m-ca zaczaił że umie się przekręcać na brzuch i się zaczęło:) potem to już wszystko szybko poszło, w 2 tyg nauczył się raczkować, wstawać w łóżeczku, siadać, prosto siedzieć... jakoś tak wszystko na raz. teraz ma 8.5 m-ca i ciężko go czasem opanować;)

Gość gość
dokładnie o takim dziecku piszę,dzieci ktore wiecznie leza w lozeczku tez sa gorsze w motoryce

Gość gość
O ja pier.... Co raz czesciej sie przekonuje,ze nie ma co tu nawet zagladac. Pseudomamuski na niczym sie nie znajace,oprocz wpisania w pasek adresu kafeteria:o 7 miesieczne niemowle nieprzewracajace sie na brzuch i plecy to opoznione ruchowo! Skad wy sie urwalyscie. Same idzcie do neurologa ze soba. Albo do psychoiatry lepiej. Najprawdopodobbniej lada dzien to dziecko zacznie czaic oobrotki. Po drugie dlaczego go sadzasz? Sadzajac,dalas mu cos bardziej fajnego niz cwiczenie obrotek wiec sie do tego nie garnie. spoko,mam opoznione dziecko,ktore obrotki obczailo jak mialo 8 miesiecy,dwa tygodnie ppozniej usiadlo a dwa tyg pozniej zaczelo raczkowac a majac rok chodzic:) dobrze,ze sie o rady tu nie pytalam bo bym chyba sie zalamala czytajac diagnozy mamusiek. Idiotki.

Gość gość
Gaworzy,bawi sie zabawkami bardzo ladnie,mowi mama,reaguje na imie, nawiazuje kontakt wzrokowy nie wiem co wiecej napisac nic nie przychodzi mi do glowy..zdenerwowalam sie

Gość gość
że niby mój leżał w łóżeczku???, no właśnie nie leżał i nie leży, śpi tylko. czasem jak się obudzi to jeszcze chwilę poleży/pobawi zanim zacznie się odzywać. i tyle łóżeczka:) życie rodzinne tyczy się w innych pomieszczeniach niż stoi łóżeczko, a dziecko bierze w nim czynny udział. mój tak miał po prostu:), najpierw nie, i nie a teraz to zmiana pieluch to duża sztuka- bo dziecko nie ma czasu

Gość gość
Ale czym tu się denerwować. Neurolog przecież jest po to, żeby dziecko zbadać i sprawdzić, czy nie ma np. obniżonego, czy wzmożonego napięcia nerwowego. Dziecko w tym wieku robi większość z tych rzeczy - przewrotki, pełzanie, więc jest to jakiś sygnał, który należy skonsultować i tyle. Nie wiem, po co te nerwy. Ja też z synem byłam u neurologa bo mi się kilka rzeczy nie podobało. Zbadał, uspokoił, powiedział co można ewentualnie ćwiczyć i tyle. Często jest tak, że dziecko skupia się na jednej sferze rozwoju np. mowy a ruchowo już mu jakby nie starcza pamięci operacyjnej. Albo odwrotnie. Ale skonsultować, zbadać trzeba.

Gość gość
czym tutaj się denerwować ??? Co za durne pytanie....... straszycie dziewczynę neurologiem co nie jest wcale ani miłe ani przyjemne dla matki która musi iść do lekarza z dzieckiem a nie idzie bo ma katerek dziewczyna się denerwuje a mentalność ludzi na kafeterii jest taka : do lekarza co tu jeszcze robisz zaraz dojdzie do tego że ktoś napisze czy zielona bluzka pasuje do niebieskich spodenek to będzie odp że jak tak można dziecko ubrać idz do psychiatry !!!

Gość gość
Hehe popieram moja ma 7miesiecy i też się nie przewraca nas mamy wychowały bez neurologow izyjemy więc przestancie wypisywać takie głupoty teraz te matki same na siłę szukają czegoś u dzieci żal

Gość gość
to dziwne,moja corak juz się przekrecala w wieku 5msc. do neurologa mozna isc ale sa polroczne terminy. przynajmniej u nas. tak do neurologa dziecięcego.

Gość gość
Ja bym poszła do neurologa. Opóźnienie ruchowe wynikać może ze słabego lub wzmożonego napięcia lub asymetrii. I takie rzeczy łatwo wyrównać na tym etapie, więc czemu dziecku nie pomóc? Wizyta u neurologa to nic takiego przecież, nie wiem, czemu się zżymacie, jakby ktoś coś niewłaściwego zasugerował? Co do samego rozwoju, to mój synek nigdy się nie obracał z brzucha na plecy, bo mu się nie podobało leżenie na wznak i nawet nie próbował, natomiast w drugą str bardzo szybko się nauczył, pełzał w wieku 5,5mcy, raczkował jak miał 7-8 mcy. Trzeba patrzeć całościowo, a nie tylko na jeden element. A czy u twojego dziecka są jakieś niepokojące objawy? Np. obraca głowę na jedną stronę tylko, drżą mu kończyny, albo ma zaciśnięte piątki, a może jest wiotki?

Gość gość
Kuźwa, to się naprodukowałam na temat sprzed pół roku... Po co odgrzebujecie takie starocie?

Gość Do mam 2 latków
Witam, jestem studentką Dietetyki i pisząc pracę magisterską, zbieram ankiety od mam dzieci w wieku około 1,5-2 lata. Ankieta jest anonimowa a jej wypełnienie potrwa kilka minut. Zebrane dane bardzo mi pomogą w napisaniu pracy. Bardo proszę o wypełnienie :) http://www.ankietka.pl/ankieta/178486/wplywu-zywienia-i-stylu-zycia-kobiety-w-ciazy-na-maseurodzeniowa-i-zdrowie-dziecka.html

Gość gość
Taki temat może też dotyczyć kogoś innego więc warto pisać nawet po kilku latach, zamiast zakładać nowy taki sam. Skonsultować można ale na spokojnie. Zapewne niedługo zacznie się obracać. Ja kiedyś napisałam, że moja córka 8 msc sama się bawi nawet godzinę - ogląda zabawki, puka, stuka itp. wszyscy jednogłośnie stwierdzili, że ma autyzm :/ Masakra co sie tu dzieje....