Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćjazbolem

Drętwienie ręki pomocy!

Polecane posty

Gość gośćjazbolem

Mam 20 lat. Od kilku lat mam problemy z kręgosłupem tego typu ze czasami wyskakuje mi dysk i musi mnie ktoś nastawić. Pózniej wykonuje cwiczenia i odcinek lędźwiowym jest ok. Niestety ostatnio nastawila mnie inna osoba niz zawsze i zrobiła to chyba za g***townie lub za mocno. Dysk mi sie nastawił, nogi były juz równe, ale pojawił sie bol ręki. Przeszywajacy, teraz po ok dwóch dniach ręka mi drętwienie szczególnie wlasnie w nadgarstu i ta czesc wokół nadgarstka, czasami przechodzi do palców, do kciuka czy do małego i sedecznego. Podejrzewam, ze wlasnie przez to złe nastawienie musiało cos mi pyk a. Przy górnym odcinku kręgosłupa. Prosze o pomoc jakie cwiczenia mi polecacie? Biore dicrobel na uśmierzenia bólu ale on chyba nie wyleczy... Bol jest okropny tej ręki, jak mam sobie pomoc?!

Gość gość
iść do lekarza i to jak najszybciej.Takie są skutki "nastawiania".Jak mozna poddawać się takim ciemnogrodzkim "zabiegom"? Gdyby to było remedium na bóle kręgosłupa lekarze stosowaliby ten sposób!

Gość gość
Tylko w taki sposob mogłam nastawić sie. Nogi miałam krzywo jedna wyżej druga niżej i to bardzo widocznie przy siedzeniu prosto na ziemii albo na krześle. Mowie zawsze było ok. Powołało kilka dni po nastawieniu i z ćwiczeniami było ok. Po prostu inna osoba chyba za ostro to zrobiła. Prosze o rady, bo póki co do lekarza nie pójdę bo sa kolejki nawet jak na telefon sie umówieni, bo jestem za granica a poza tym pieniędzy nie mam. Jak posmaruje rozgrzewajacym i chłodzących kremem to troche pomaga ale widmo o ze to nie na długo. Jakby blokada jest. To co? Ortopeda? Czy neurolog. Moge isc do jednego jak juz.

Gość gość
gość dziś Ale co to za myslenie,ze jakby to było remedium ,to lekarze by to stosowali???przeciez powszechnie wiadomo,ze lekarze nie stosuja tego co najlepsze,jakie to myslenie jeszcze z epoki kamienia łupanego,bo inaczej nie mozna powiedziec

Gość gośćjazbolem
Gość 9:04 No wlasnie nie wiem w jaki i Ny sposob moznaby zlikwidować totalne przesunięcie widoczne nawet bez żadnego dotykania. Czytałam ze taki bol reki wlasnie tez moze byc Spowodowany tym przestawieniem, gaviagnieciem lub lekkim zerwaniem stawu tam przy odcinku szyjnym? Poczekać troche czy sie zagoi troche czy jak....

Gość gośćzbolem
Ktoś jeszcze pomoże? Prosze odpowiedzieć na moje pytania bez odpowiedzi :(

Gość gość
Odkryłam ze to moze byc tez od barku, czy same ciwczenia pomogą?

Gość gość
Prosze o pomoc, od kilku dni rwie mnie ręka, drętwienie nadgarstka palców, nie mam siły w ręce, bol zaczyna sie od ramienia. Co zrobic?