Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do cukrzyków i lekarzy.CZY MAM CUKRZYCE?

Polecane posty

Gość gość

ktos mi powiedział ostatnio (przypadkowa osoba), że ja to chyba mam cukrzyce, spanikowałam i zaczełam szukać objawów tej choroby... No i znalazłam: - od jakiś dwóch dni pocę się w nocy (nie wiem czemu, można mówić, że duszno, że kołdra gruba, ale jakoś nigdy wczesniej mi sie to nie zdażało) - (podobno częste wydalanie moczu) - wydalam mocz co ok 1,5h... w nocy tez sie budze zeby to zrobic, ale nie tak często... tyle ze to budzenie sie w nocy na siku mam juz od jakis 3 lat - (picie duzo wody podobno) - nie zauważyłam, pije tyle co zawsze, ale niewiele... ok 3 szklanki wody dziennie... nie mam potrzeby picia Nie wiem co jeszcze... Jakie są jeszcze objawy to może je też mam... Boje sie, ale lekarz jest na urlopie i dopiero zapisalam sie na przyszly tydzien... Co powiecie na to wszystko? Czy powinnam się martwić?

cukrzyca nie jest chorobą nagła i groźną w przeciągu tygodnia zrób sobie najprostsze badanie cukru we krwi, jak ci sie śpieszy, to prywatnie kosztuje to kilka zł i będziesz wiedzieć

Gość gość
Do lekarza hipochondryczko a nie na kafeterie! :O

Gość gość
no napisalam ze ide do lekarza w przyszlym tyg bo jest teraz na urlopie! a napisalam tutaj bo jestem tak zestresowana ze nie spie po nocach!!

Gość gość
już nikt nie ma wiedzy na ten temat? pomóżcie bo umre ze strachu do tego czasu ;(

Gość gość
ludzieee

idź do cholery do laboratorium, zrób sobie cukier we krwi za 8 zyla i nie zawracaj nam tu dupy, nierozgarnięta dziewucho

Gość gość
pomocyy

Gość gość
czemu na jakies gowniane tematy odpowiadacie po 5 stron albo wiecej a jak czlowiek stawia poważne pytania to 0 odpowiedzi?

Gość gość
Idź sobie zbadaj cukier jak Ci tu radzą a nie dupę zawracasz. Nie umrzesz przez ten tydzień do czasu powrotu lekarza, przynajmniej nie na cukrzyce. Możesz też zapytać czy ktoś nie ma glukometru ze znajomych i czy Ci nie użyczy ze dwóch pasków, jak ma to na bank umie się nim obsłużyć, to może Ci w domu sprawdzi ten cukier... ;/

Gość gość
30 dniowa dieta surowa - warzywa i owoce leczą cukrzyce oraz dieta wg dr Ewy Dąbrowskiej poszukaj na youtube jej wykładów