Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tak strasznie boje sie porodu!

Polecane posty

Gość gość

Hej Kobietki, a szczegolnie Mamusie. Mam 28 lat, jestem w 29 tyg mojej pierwszej ciazy i strach przezd porodem zabiera mi cala radosc z bycia przyszla mama. To nie jest jakas obawa, poddenerwowanie, tylko autentyczna panika. Bardzo boje sie bolu, mam wrazenie, ze to cos nie do przejscia, ze tego po prostu nie przezyje. Wiem, ze nie jestem pierwsza i nie ostatnia, ale to sie latwo mowi. Czy sa wsrod Was jakes mamy, ktore mialy "latwy" porod? Bo wsrod moich znajomych same cesarki, kleszczowe i inne dramaty..

Gość gość
ja mialam latwy porod od skorczy porodowych trwalo 1.45 minut jak zobaczylam moje malenstwo a to moja pierwsza ciaza byyla . bole oczywiscie z krzyza tak jak podczas miesieczki mialam i bardzo bolalo ale mialam wrazenie ze to trwalo 10 minut caly porod . Moja kolezanka podczas miesiaczek na nic nie narzeekala i porod miala tak latwy ze nie wiem kiedy sie zaczelo bole miala z brzucha i praktycznie nic ja nie bolalo . najbardziej wspomina naciecie i ja tez tylko tego sie balam bo ona mnie nastraszyla a tego sie praktycznie nie czuje :)

Gość gość
powiem ci tak. bóle mialam całą noc, ale było to do przejścia. rano zabralo mnie pogotowie bo już mialam parte, nie wiem na co ja czekałam :D pół godz po przyjeździe do szpitala miałam juz syna na rękach. i powiem ci szczerze ze bólu nie pamiętam wogóle, pamiętam za to jak cudownie mi sie zrobilo kiedy wypchnęlam syna na świat :)

Gość gość
Przeżyjesz. Piszesz tak, jakby ten ból miałby ci ktoś zadawać. Trudno, człowiek przy porodzie cierpi, nie jego wina. Zaszłaś, musisz urodzić, tak sobie to przetłumacz. Będzie dobrze.

Gość gość
a słyszałaś kiedyś o znieczuleniu?

Gość gość
Ja tez jestem w pierwszej ciazy a porodu sie nie boje bo nie wiem co mnie czeka

Gość gość
gość dziś a słyszałaś kiedyś o znieczuleniu? Slyszalam. Dzieki dziewczyny. Czyli moze pojsc szybko i latwo :) Kilka Waszych wypowiedzi od razu mnie podbudowalo. No wlasnie tak to sobie tlumacze. Zawszlam to uroszic musze. Bedzie synek :)