Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

beta hcg

Polecane posty

Gość gość

23-24.06 powinnam dostac okres.Nie przyszedl wiec w sobote zrobilam bete. Wynik 580. Czy nie jest on za wysoki 4 dni po spodziewanej @??

Gość gość
w normie. Gratulacje.

Gość gość
podaj datę ost. okresu.

Gość gość
ale betę liczy się od zapłodnienia, tzn od tego momentu zaczyna wzrastać a nie od dnia okresu.

Gość gość
nieprawda -są normy bety od ost. okresu i od zapłodnienia.

Gość gość
zgadza sie że beta wzrasta po zapłodnieniu ale jednak normy bety są i takie i takie -oczywiście patrząc od ost. okresu podawane są normy od 3 tyg licząc od OM/

Gość gość
ostatni okres mialam 23 maja

Gość gość
Jeśli dojdzie do zagnieżdżenia zapłodnionej komórki jajowej, a odbywa się to między 6 a 8 dniem po owulacji, to już 48 godzin później we krwi pojawia się wykrywalne stężenie hCG (wyższe niż 1 mIU/ml). dzien planowanej miesiączki nie ma tu nic do rzeczy.

Gość gość
po co ta dyskusja? pierwsze słyszę aby ktoś sie martwił ze beta za wysoka, to tylko świadczy o prawidłowym przebiegu ciąży.

Gość gość
nie jest zbyt wysokie.

Gość gość
a powiedzcie mi jeszcze.czy powinnam zrobic jeszcze druga bete, czy ta jedna wystarczy ?

Gość gość
Osobiście nie wierzę w betę. Ona jest dobra tylko do potwierdzenia poronienia... Bo nawet idealne przyrosty bety nie świadczą o prawidłowej ciąży. Znam nie jeden taki przpadek. POTWIERDZENIE CIĄZY TO TAK NAPRAWDĘ ZARODEK Z BIJĄCYM SERDUSZKIEM. Ja w 34 dc miałam 790 a 36 dc 21000 (nie pomyliłam się przyrost razy 26) to był kosmos, bałam się zaśniadu, ZD a lekarz nie zwróciła uwagi. Myślę, że to może był błąd w laboratorium, zresztą raz dostałam betę ponad 2000 a ciąży nie było (następnego dnia beta 1 - błąd w labo).