Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak mam oddać za darmo telefon do naprawy

Polecane posty

Gość gość

Kupiłam nowy telefon ok 5 miesięcy temu , tzn moja mama przez orange przez telefon , nie w biurze , noi wszytsko było okej aż do dziś rana , stałam na przystanku i jakiś chłopak biegł i wytrącił mi telefon z ręki , upadł i niestety szybka telefonu się do połowy rozbiła , tak jakby porysowała.Telefon chodzi sprawnie , wszystko widać , no ale jest rozbita i wygląda to brzydka , boje się ze może się rozwalić już do końca. Nie mam kasy na wymianę , zresztą to kosztuje czasami podobno więcej niż nowy telefon. Nie mam teraz w ogóle kasy , więc jedyne co mogę zrobić to liczyć na cud że mi przyjmą na gwarancji i zrobią za darmo ( mój kolega wysłał i naprawili mu za darmo , tylko ze jemu oprócz tego ze szybka była popękana , to jeszcze telefon się zacinał ). Ale nie mam pojęcia jak się za to zabrać :(( Gdzie mam to oddać albo wysłać ? I jak zaznaczyć że chce darmową naprawę na gwarancji a jeśli się nie da to rezygnuje ? Proszę o pomoc bo zupełnie się na tym nie znam :(

Gość gość
up :(

Gość gość 777
Najczęściej w takich przypadkach za naprawę płaci właściciel telefonu. Gdyż uszkodzenie wynikło z jego winy. Czasem jednak jak pracownik serwisu ma dobre chęci to da się go naprawić z gwarancji. Szybka jak sądzę jest dotykowa więc taka wymiana trochę kosztuje gdzieś w granicach 200 do 500 zł w zależności jaki ma sie telefon

Gość gość
Nie naprawia ci za darmo bo to z twojej winy,no chyba ze wykupilas sobie ubezpieczenie telefonu od nieszczesliwych wypadkow

Gość gość
No ale gdzie mam się zgłosić z tym do naprawy i zapytać czy da się na gwarancji za darmo ?? Umowę nie podpisywałam w orange w biurze tylko przez tel noi nie wiem jak to wysłać czy gdzie iść żeby spróbowali za darmo naprawić / wymienic

Gość gość
to może idz sie zapytac do pierwszego lepszego salonu orange najlepiej pokaż im telefon

Gość gość
idx do najbliższego salonu z gwarancja i powiedx o co ci chodzi, ale wątpię zeby to przyjęli. uszkodzeń mechanicznych gwarancja nie obejmuje. gwaracja obejmuje uszkodzenia utajone lub nie z winy użytkownika

Gość betakl
Jeżeli uszkodzenie telefonu powstało z twojej winy to nie licz na żadna gwarancje .Zresztą w salonach tak zakręcą że wyjdzie na to ze ty uszkodziłeś telefon i będziesz zmuszony zapłacić za naprawę .Najlepiej jak kupując telefon wykupisz również ubezpieczenie czytałam na http://www.comperia.pl/forum że wiele osób korzysta z takiego ubezpieczalnia wtedy wszelkie uszkodzenia nie ponoszą kosztów .

Gość gość
podbijam, a jakiś dobry serwis w stolicy?

Gość gość
Sprawdź sobie jeszcze ten serwis http://magicphone.pl/ według mnie naprawdę można im zaufać. Miałam całą pękniętą szybkę, myślałam, że jest już po prostu do wyrzucenia, ale koniec końców wszystko naprawili bez problemu. Poza tym dobra obsługa, można im śmiało zaufać. Generalnie ceny także nie powalają na kolana. No i co mi się podoba, a jestem gadźeciarą, to można wiele akcesoriów sobie jeszcze kupić

Gość gość
gość dziś Sprawdź sobie jeszcze ten serwis xxx tak autorka tu siedzi od 4 lat i sobie sprawdzi twoją reklamke, jak juz się reklamujecie to róbcie to z głową

Gość emilkaa8929
W takim wypadku możesz skorzystać tylko i wyłącznie z takiej opcji, jak ubezpieczenie telefonu. Możesz przeczytać sobie o nim tutaj https://paniala.pl/wiedza/ubezpieczenie-telefonu/ i możesz się zastanowić, bo moim zdaniem coś takiego jest potrzebne.