Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jedno pytanie do znawców ekonomii i polityki

Polecane posty

Gość gość

od fanki JKM, ale jednak: co ten człowiek zamierza zrobić w Polsce po zlikwidowaniu socjału z tymi wszystkimi ludźmi, którzy z innych powodów niż lenistwo nie mogą pracować, albo z chorymi, bo jakoś nie wydaje mi się, żeby nagle zaczęli im prywatnie pomagać, musiałoy chyba minąć parę pokoleń, by zmienić w ludziach mental, świadomość, że są odpowiedzialni za siebie bez pomocy państwa na tyle by wyeliminować biedę:)

Gość gość
JKM to abstrakcja.

Gość gość
mają zdechnąć i nie pokazywać się ani w szkołach ani na ulicy - nie mogą na siebie zarobić - mają zdechnąć (Sparta!)

Gość gość
A czy jest w ogóle jakiś socjal? Nie ka żadnego, na szczęście bo mielibyśmy ciapatych na garnuszku

Gość gość
hm. prosiłam o wypowiedzi bardziej merytoryczne, wytłumaczenie mechanizmu

Gość gość
Nie byłoby bezrobotnych gdyby ci nie odrzucali ofert pracy

Gość gość
Populistyczny Socjalista aby dać komuś 100 zeta musi wcześniej w podatkach odebrać temu komuś 140 zeta. Naiwniak nie widzi przekrętu. Nic nie ma za darmo na tym świecie lemingi.

Gość gość
To jest jedyny sposób żeby było lepiej. Kiedyś ludzie sobie pomagali nawzajem w razie problemów, bo wiedzieli ze sami będą potrzebowac pomocy. Teraz ci nikt nie pomoże każą ci z********ac do mopsu albo wzywają policje

Gość gość
tu autorka. gwoli jasności JA JESTEM ZA w******iem do pracy nierobów, którzy z jakichś tam bliżej nieokreślonych powodów nie chcą, biedaczki pracować, bo są "nieprzedsiębiorczy", jestem również przeciw ograbianiu uczciwych obywateli, miałam na myśli ludzi chorych, inwalidów itd.

Gość gość
... oraz tych, którzy nie są sobie winni, bo to państwo ich rozpieściło i musi minąć trochę CZASU, żeby nie trafili pod most po dwóch dniach

Gość gość
Każdy się powinien ubezpieczyc na życie i nie byłoby problemu z chorymi

Gość gość
Jakby prywatna ubezpieczalnia robiła problemy z wypłata świadczeń to zaraz by ja konkurencja wykosiła a ludzie by przenieśli polisy do innej

Gość gość
Likwidacja ZUS odbędzie się stopniowo. Młode pokolenia będą miały do wyboru sposób oszczędzania w prywatnych firmach ubezpieczeniowych już bez obowiązku przynależności do państwowego ZUS. Zobowiązania z poprzedniego niewydolnego systemu wobec emerytów będą wypłacane aż do czasu gdy ostatni zusowski emeryt nie zejdzie z tego świata, wtedy zniknie problem państwowych emerytur raz na zawsze.