Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Życiowa decyzja rocznik '96

Polecane posty

Gość gość

przede mną decydujący rok :) od października 2015 r. będę studentką (jak zdam maturę...). wiem na pewno, że chciałabym studiować jakiś przedmiot humanistyczny, ale taki po którym jest praca. a wy na co idziecie?

Gość gość
heh, witam w klubie. ja będę uderzać na KUL, na wydział prawa. wydaje mi się, że dla prawników zawsze będzie praca.

Gość gość
ta, jak masz znajomości, to na pewno. jak nie, to sporo ryzykujesz.

Gość gość
Jeśli chodzi o miejsce to studiuj w UK i się nie zastanawiaj nawet , szlifuj angielski i składaj papiery A jeśli chodzi o kierunek to musisz sama wybrać i wiedzieć ze w tym czujesz się dobrze i chcesz się tym zajmować

Gość też niestety student prawa
No to źle ci się wydaje, bo branża prawna jest tak zapchana, że ciężko cokolwiek znaleźć za godziwe wynagrodzenie. Teraz prawie na każdej uczelni jest prawo i mnóstwo osób rocznie kończy ten kierunek... To już nie jest elita tak jak kiedyś. Staże w kancelariach są za darmo, wakatów dla prokuratorów i sędziów z roku na rok jest coraz mniej, radcowie prawni pracują za wynagrodzenia szeregowych urzędników. Oczywiście na 1 roku profesorowie wmawiają studentom, że są elitą narodu i wybierając ten kierunek złapali Boga za nogi. :D Żeby się wybić trzeba być naprawdę bardzo dobrym albo mieć znajomości w branży prawnej, bo jeśli nie to nie odnajdziesz się w tym "świecie". Wiele osób już na studiach robi sobie wyścig szczurów - nie dzielą się notatkami, potrafią usuwać materiały pomocnicze z maila grupowego, a gdy o coś ich pytasz to udają, że nie słyszą. :D Co do KULu - poziom na ich WPiA spada coraz bardziej... Totalni idioci dostają się tam na studia i bez problemu przechodzą dalej, bo na poprawkach puszczają praktycznie wszystkich, chyba że w ogóle się nie odezwiesz. Osobiście żałuję, że wybrałem ten kierunek, ale ze swoimi maturami nie mógłbym iść na nic lepszego.

Gość gość
Ja poszłam do szkoły zaocznej http://www.liceum-zaoczne.sopot.pl/home.html za rok matura. I mamtakiego super nauczyciela z w-f ze juz dzis wiem, ze po maturze ide na awf i bede osobistym trenerem. to niezly biznes.

Gość gość
Ale pytanie chyba nie było o liceum, a o studia, co? Mam nadzieję, że nauczysz się czytać ze zrozumieniem tam. Tymczasem ja się chciałam pochwalić. dostałam się tutaj: http://www.gwsh.gda.pl :) na pedagogikę, tak jak chciałam. Generalnie mają sporo kierunków, może i dla siebie by coś autorka znalazła.