Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chcialabym szukac nowej pracy ale boje sie, ze moj pracodawca sie dowie

Polecane posty

Gość gość

kurcze. mam nowa prace od kwietnia 2013. Generalnie jestem bardzo zadowolona, mam fajnego pracodawce, fajnych ludzi w pracy i wogole. jedynym mankamentem jest praca na zmiany, nocki, takze weekendy. Mam 37 lat i czuje powoli, ze te nocki wykanczaja mnie psychcznie. Generalnie nocki to nie praca w nocy, jedynie dyzury nocne, gdzie musze tam byc. Mam problemy z zasnieciem w pracy (mimo, ze moge tam spac) i po przyjsciu do domu musze odespac. chce szukac innej pracy, nie na zmiany i przede wszystkim nie na nocki. Boje sie, ze jak napisze w cv, gdzie aktualnie pracuje, to oni skontaktuje sie z moim pracodawca by zapytac o referencje . Czy tylko ja mam obawy czy wiekszosc ludzi? Piszecie w cv, ze prosicie o dyskrecje?

Gość gość
Ja nie raz zmieniała pracę i nigdy nie miałam takiego przypadku żeby dzwonili do aktualnej pracy

Gość gość
tez sie zawsze tego bałam, to chyba normalne, ale ryzykowałam bo co innego zrobić?? jak bedziesz miała pecha i trafisz na znajmomego szefa to pewnie sie szef dowie no ale prawdopodobienstwo jest małe wiec działaj

Gość gość
dzieki za odpowiedz. mam obawy, gdyz umowe mam na czas nieokreslony .

Gość gość
To może spróbuj pogadać z szefem jak człowiek z człowiekiem i powiedz jaka jest sytuacja, może akurat okaże się że da się coś zrobić, a jak nie to mu powiedz w prost że powoli będziesz szukała sobie innej pracy i czy wazie potrzeby da ci referencje

Gość gość
no wlasnie tez mam Taki zamiar. Mam w sumie dwoch szefow, jeden glowny na wszystkie oddzialy i jedna babka szefowa oddzialu. Chce z nia pogadac jeszcze. Z tym glownym nie mam duzo do czynienia i go dobrze nie znam. Z oddzialowa mam lepsze kontakty. Powiedziala mi ostatnio na piwie, ze ma troche stresu z glownym szefem i ze jak dalej tak bedzie to ona sie zwolni. Chce to wlasnie wykorzystac i poprosic ja o wystawienia swiadectwa pracy (tu gdzie mieszkam wystawiaja takze swiadectwa pracy w trakcie zatrudnienia). Podejzewam, ze glowny szef nie wie tego, ze ona szuka juz pracy, a conajmniej sie rozglada. Nie wiem tylko czy zgodzi sie zeby podac jej dane do wystawienia referencji.( tu gdzie mieszkam referecje sa niemalze obowiazkowe). Nie mam innej osoby, gdyz to jest moja pierwsza praca w tym kraju co akurat mieszkam.