Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciąza po terminie

Polecane posty

Gość gość

kto jest jeszcze po terminie i czeka na poród?ja jestem od wczoraj po terminie i zaczynam sie martwiec do kiedy to bezpieczne za dwa dni mam wizyte u lekarza ale nie chciałabym byc skierowana na oddzial do szpitala i czekac na porod i wywoływanego tez bym nie chciała miec bo nie dosc ze porod boli jak cholerka to przez wywołanie 5 razy bardziej a i tak sie boje ze masakra.moze wam cos pomogło na szybszy poród pomózcie!!!teraz sie boje ciagle zeby z dzieckiem bylo ok

Gość gość
mi pomógł rower stacjonarny. Pedałowałam bardzo szybko i po paru godzinach już rodziłam. Inni radzą mycie okien, ale u mnie się nie sprawdziło;)

Gość gość
Ja rodziłam tydzień po terminie. większość dzieci rodzi się po terminie. Nie ma co panikować. Niby pomaga właśnie mycie okien, sprzątanie, ogólnie zmęczenie się:) również seks. Mi nie pomogło nic i miałam wywoływany. Ale zawsze warto spróbować :)

Gość gość
Ja urodziłam 2 tyg.po terminie, ale bóle zaczęły się 3 dni wcześniej. Mi nic nie pomogło, żadne mycie okien, chodzenie pod górkę, mycie podłóg, ananasy itd. Nic.

Gość gość
Generalnie lekarze liczą termin porodu od dnia kiedy powinna się pojawić miesiączka. A dzień miesiączki i zapłodnienia to mogą być nawet dwa tygodnie różnicy. Termin porodu to przybliżona data więc nie ma co panikować.