Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czytnik ebookow vs zwykla książka. Co wolicie?

Polecane posty

Gość gość

Tak jak w temacie :p Ja wolę nadal klasykę i zwykłe książki, a Wy? :)

Gość gość
nie mam czytnika ani tableta więc nie mam wyboru, musze lubić zwykle ksiażki ;p

Gość gość
W domu wolę klasyczne książki ale w drodze do pracy czytam na tablecie. Dla mnie to wygodniejsze bo nie trzeba dodatkowo obciążać torebki książką, a tablet mam zawsze przy sobie bo na nim tez zerkam do memindera ( to taki systemu szkoleń który nam wprowadzili w pracy teraz). Przynajmniej nie marnuje tego czasu podczas podróży, a trochę czasu spędzam w pociągu Łódź - Warszawa ; p

Gość gość
zdecydowanie czytnik

Gość gość
Czytnik ... Cudowna sprawa a byłam bardzo sceptyczna

Gość gość
czytnik z e -papierem -mam Kindle classic.

Gość gość
Czytnik - ale nie mylić z tabletem. Na tablecie to mogę przeglądać internet, ale nie czytać książkę. O ile książka w klasycznej wersji ma swój klimat i nadal je lubię, to czytnik jest zwyczajnie wygodniejszy. Nie można go ustawić na półce w biblioteczce, ale z drugiej strony nie trzymam książek jako ozdoba. Czytnik pozwala mi zabrać ze sobą wiele książek, bez targania kilku ciężkich egzemplarzy. Wkurza mnie tylko, że książka w wersji elektronicznej do ściągnięcia kosztuje w zasadzie tyle samo, co normalna. A koszt przecież jest dużo mniejszy - nie ma papieru, druku, pakowania, transportu, dystrybucji w księgarniach itp...

Gość gość
Czytnik!

Gość gość
Tradycyjną ksiażkę papierową, chociaż ciekawą opcją jest tzw. e-papier (e -paper) , który przypomina zwykłą kartkę i oddaje odczucia związane z czytaniem książek papierowych ;)

Gość gość
Jak mam się z książki uczyć albo muszę ją przeczytać uważnie, to wolę papierową, ale jak czytam coś lekkiego dla przyjemności, to czytnik sprawdza się idealnie. Poza tym na czytniku mieści się bardzo dużo książek, co jest wygodne, jak się chce czytać np. w podróży. No i wiele książek na się ściągnąć za darmo.

Gość gość
Ja mam kindle i jest suuuuuper jak dla mnie , mam duza i skomplikowena wade wzroku wiec wazne jest dla mnie to ze moge sobie sama podswietlic ekran jak chce ( chodzi mi m ze mocniej lub ciemniej k***a nie wiem jak to profesjonalnie okreslic) no i to ja wybieram wielkosc trzcionki . Kocham klasyczne ksiazki ale nie moge juz ich czytat / bynajmniej wiekszosci wiec czytnik jak najbardziej