Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dyskomfort w okolicach intymnych, pomocy

Polecane posty

Gość gość

Witam, tydzien temu po powrocie z weekendu u chłopaka zaczęłam odczuwać swędzenie i lekki ból przy wejściu do pochwy. Drapanie przynosiło ulge, ale i bolało. Nastepnego dnia swędzenie rozprzestrzeniło się w góre do warg sromowych które były bardzo wrażliwe i obtarte. Dwa dni później odczuwałam dyskomfort na całej szerokości-od wejścia do pochwy aż po łechtaczkę, ale wydawało się, że tam gdzie uczucie się zaczeło, teraz słabnie wiec stwierdziłam, że po kilku dniach minie i rzeczywiście jest lepiej, gdyż swędzenie nie jest tak intensywne jak na początku, a bólu prawie nie ma lecz pojawił się kolejny problem. Gdy mój partner próbuje wprowadzić członka do pochwy, czuje opór zupełnie jakbym na poczatku przy wejściu coś miała, coś jak gule, nie mam pojecia, ale sama nie dam rady tego pokonać, on musi go "wepchnąć", a po kilku sekundach już nic nie czuje, mięśnie sie rozluzniaja i po oporze ani śladu, ale ta sytuacja powtórzyła sie trzykrotnie. Nie mam pojęcia co to moze byc...

Gość gość
może alergia na lateks, jeżeli stosunki odbywały się z prezerwatywą to spróbujcie takich nie zawierających w składzie latexu

Gość gość
Infekcja bakteryjna. Przejdź się do lekarza, bo samo nie przejdzie.

Gość gość
Moze byc tez grzybica. Jesli facet ja miał to ń mógł nie miec objawów ale mógł ja przenieść.

Gość gość
stosunki odbywaly soe w gumce...

Gość gość
Dziwię się bardzo, że masz jakieś zapalenie lub chorobę, a mimo to kopulujesz!

Gość gość
no widzisz skoro była gumka to najzwyczajniej w świecie zmiencie na unimila - one sa bez latexu i zobacz co bedzie. jak przejdzie to znaczy ze chodzi o alergie, jak nie idz do lekarza

Gość gość
zawsze myslalam, ze durex najlepszy... chyba balibysmy sie korzystac z innych, ze pękną czy będą wadliwe, ale skoro tak mowisz to spróbujemy

Gość gość
ja sama mam alergię na latex i wiem ze po durexie dzieją się różne cuda - mi np wszystko w środku puchło - straszne uczucie od 2 lat używamy z mężem tylko unimila i do tej pory nic się nie stało - żadnego pęknięcia/zsunięcia czy czego tam jeszcze spróbować zawsze można, a jeżeli to tylko alergia to po co masz się męczyć

Gość LizinHu
Po pierwsze zmieńcie prezerwatywy, bo być może Cię uczulają. Dodatkowo smaruj okolice intymne żelem lacibios femina, który dzięki alantoinie i panthenolowi złagodzi pieczenie i swędzenie. Zawiera też aktywne substancje i ma odpowiednie, kwaśne pH 4.5, więc będzie hamował rozwój patogennych bakterii i grzybów, chroniąc przed rozwojem infekcji intymnych. I na pewno Cię nie uczuli i nie podrażni, bo jest hypoalergiczny bez SLS, SLES, parabenów. Jeśli pojawią się inne objawy to idź do ginekologa.