Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zosiasamosiaaa

CZY JEST DUŻA SZANSA NA CIĄŻĘ

Polecane posty

Gość zosiasamosiaaa

Ostatnio miałam okres 17 czerwca, teraz jak obliczyłam mam 5 dzień płodny, kochałam się z moim partnerem w sobotę, niedzielę i dzisiaj rano i był finał w środku, ok 3/ 4 razy był finał w środku w ciągu weekendu, dzisiaj rano po seksie leżałam bardzo długo w łóżku ok. godzinę, potem wstałam i resztę spermy wyleciało, jakie istnieje prawdopodobieństwo ciąży? Będę bardzo wdzięczna za każdą wypowiedź :)

Gość zosiasamosiaaa
Jest tu ktoś?

Gość gość
Jak chcesz dokładnie wiedzieć kiedy masz dni płodne to zakup sobie test na płodność robi się go tak jak test ciążowy, wtedy będziesz w 100% pewna tych dni, a co do leżenia przez godzinę lub z nogami do góry to bzdura, wiem to na pewno bo sama to robiłam a mój ginekolog (a chodziłam to specjalistycznej kliniki miałam problem z poczęciem) mnie wyśmiał, najsilniejsze, najszybsze plemniki poradzą sobie nawet jak będziesz się kochać na stojąco na leżąco itp (tylko pamiętaj w 60% winny braku ciąży leży po stronie męskiej) więc OSOBIŚCIE POLECAM KOCHAĆ SIĘ SPONTANICZNIE NIE PLANOWAĆ I MIERZYĆ TEMPERATUR ITP BO STARE PRZYSŁOWIE MÓWI JAK SIĘ CHCE TO SIĘ NIE MA

Gość gość
szansa jest, ale z doświadczenia wiem ze mozna i zajść w pierwszy dzień okresu, jak i przed okresem planowanie dziecka w dzisiejszych czasach jest trudno, liczy się spontan nie jak króliki

Gość zosiasamosiaaa
Macie rację z tym spontanem, ja też na siłę tego dziecka nie planuję, liczymy na spontan tzw "chybił trafił" :p A co do tych dni płodnych to ja obliczyłam w kalendarzyku ale też obserwuję śluz, teraz był taki jak kurze białko czyli że to ten właściwy śluz na dni płodne

Gość zosiasamosiaaa
a no i zawsze boli mnie lekko podbrzusze w okolicy jajników jak mam dni płodne to też z tego się domyślam

Gość zosiasamosiaaa
I powiedzcie mi od którego właściwie dnia cyklu zaczynają się dni płodne? od 9-tego czy później? bo mi się wydaje że od 9-tego i na tej podstawie obliczyłam że dziś jest mój 5-ty dzień cyklu, no chyba że się mylę nie wiem :/

Gość zosiasamosiaaa
up

Gość aśik
Witam. Ostatni okres miałam 4 czerwca zawsze regularny czasem spoznil sie dzień. A cykl mam 27/ 28. Kochałam sie z partnerem w dni plodne bez zabezpieczeniai do konca. Tydzień temu robiłam test i wyszedł negatywny a okres mam mieć 1 lipca. Od jakiegos tygodnia strasznie boli mnie glowa ., do tego teraz mam śliny bol brzucha i kłucie w prawym jajniku do tego dużo sluzu białego oraz mam napięty brzuch i wzdęcia. Czy to moze być ciąża? Czy jeżeli jutro nie dostane okresu moge zrobić kolejny test ?

Gość zosiasamosiaaa
aśik zrób test i będziesz wiedziała, ale moim zdaniem mogą to być już wczesne objawy ciąży. A ja się pytałam od którego dnia zaczynają się dni płodne i nadal nie wiem :/

Gość gość
A jak długie masz cykle i czy regularne?

Gość zosiasamosiaaa
pisałam że mam cykle 27, 28 dniowe i są regularne, czasem się spóźni o 2/ 3 dni najwyżej ale rzadko