Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Psychiatra

Polecane posty

Gość gość

Leczył się o niego ktoś z was . I jak rezultaty? Jak wyglądają i zachowują się ludzie po zakończeniu leczenia?

Gość gość
Jak wyglądaja? Włosy im staja deba na głowie... :p Poza tym wygląd w normie. ZAchowuja sie nieadekwatnie , machaja rekami , chodza na ulicy na czerwonym, zamist zielnym swietle i zgrzytaja zebami jak ksiezyc jest w pełni

Gość gość
a po co ci psychiatra?

Gość gość
byłam ale uciekłam . Dostałam takie tabletki które miałam brać przez 3 tygodnie . Po połowie tabletki bym zemdlała.

Gość gość
jak Macierewicz

Gość gość
Ale się uśmiałam, a jak ludzie mają wyglądać? Moja babcia chodziła do psychiatry po śmierci syna, a mojego ojca się kompletnie załamała. Wygląda nadal tak samo, nawet jej kaktus na ręce nie wyrósł.

Gość gość
Wyglądają jak wampiry a jak się zachowują? Wychodzą nocami i szukają ofiary :P

Gość gość
Leczyłam sie i leczę ,wyglądam normalnie i tak tez sie zachowuję.Psychiatra to normalny lekarz,ktory powinien pomagać.Rezultaty sa rozne tak samo jak w innych chorobach,najcześciej pomaga.Leki dostosowuje sie do osoby i choroby ,trzeba zawsze mowić lekarzowi jak sie po nich źle czujesz bo ustawienie i dobranie leków to indywidualna sprawa.Owszem po niektórych można sie czuć źle ale wtedy leki się zmienia.Nawet nie wiesz ile osob teraz leczy sie u psychiatry i moze nawet ich codziennie widujesz tylko nie wiesz,ze sie leczą.Nie ma sie czego bać i nie ma co sie bać ludzi chodzących do psychiatry.

Gość gość
Niektórzy nadal żyją w średniowieczu i myślą, że jak ktoś chodzi do psychiatry to niebezpieczny wariat.

Gość gość
Chodzę do psychiatry od około pół roku co miesiąc, zatem ludzi w kolejkach spotykam i na te kilkadziesiąt, co pewnie już spotkałam, po jednej bym poznała, że coś z nią nie tak, bo była to widoczna z twarzy choroba. Dużo ludzi chodzi specjalnie tylko po zwolnienia, więc naprawdę nie wiadomo, czy do psychiatry chodzi naprawdę chory czy zdrowy.

Gość gość
ja chodzę do psychiatry już wiele lat. Jestem normalnie funkcjonującym człowiekiem. Nikt nawet się nie domyśla, że biorę psychotropy. W poczekalni u psychiatry również spotkykam normalnych ludzi. Kazdy ma swoje problemy. Nie tylko "wariaci" chodzą do psychiatry

Gość gość
Pierwsze słyszę,ze do psychiatry chodzi duzo ludzi tylko po zwolnienia,pewnie sa tacy ale jest ich niewiele,wiekszosc jest chora.Do psychiatry chodzą ludzie z bardzo różnymi chorobami,problemami życiowymi.Nie są to jacyś dzicy ,agresywni ludzie tylko zwykłe,przeciętne osoby.Nie znoszę słowa wariat bo co to znaczy?dla mnie skończonym wariatem jest kibol.

Gość gość
A skąd wiesz, że po połowie tabletki byś zemdlała? Nie wiem jakie tabletki zażywasz. Na początku może nie być fajnie, fakt. Ale nie trzeba się bać, że na przykład więcej chce się spać. Tabletki psychiatryczne tak naprawdę zaczynają działać dopiero po kilku tygodniach i wtedy widać poprawę. Po zakończeniu leczenia ludzie zachowują się normalnie. Są zdrowi. Tabletki nie powodują żadnych zmian w mózgu czy w osobowości. Nie ma się co bać!

Gość gość
Najczęściej leczenie psychiatryczne odbywa się zarazem z psychoterapią. I tak naprawdę trzeba się skupić na tym drugim tj. psychoterapii. To ona jest tu kluczowa, ponieważ lekarstwa zapisywane przez lekarza psychiatrę tylko tłumią objawy, które leczy się psychoterapią.

Gość gość
Ja się leczę od miesiąca na depresję. Nie lubię tego, bo lekarz wprost pyta o wszystko. A ja nie lubię się tak "obnażać" przed obcymi...