Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wszystko nam sie w domu psuje

Polecane posty

Gość gość

najpierw pralka- bez ktorej nie da sie zyc. mielismy odlozone wiec kupilismy za gotowke. wczoraj lodowka. a kasy brak. zalamka. a bank nie chce dac kreydtu.

Gość gość
To zarob lub idz do providentu

Gość gość
A zakup na raty?

Gość gość
tesciowa wam kupi

Gość gość
Haha, też to przerabialismy. Kupowaliśmy w sumie "na nowe mieszkanie" wszystko na raz i po kilku latach w jeden miesiąc padła pralka, lodówka, telewizor, toster i ekspres do kawy. To są wbudowane awarie które mają nas co pewien czas zmuszać do kupowania nowego sprzętu. Psuje się zawsze coś takiego że nie opłaca się reperować tylko kupić nowe

Gość gość
Ale wiesz co bez pralki i lodówki nie można się obyć i jak padnie to jest problem. Ekspres do kawy lub toster-bez nich da się żyć i kupić tam kiedyś przy okazji. Ja kupiłam pralkę , pochodziła 2 lata i zazęła się psuć (Polar) nie opłacało się jej naprawiać i ponoć była nierozbieralna czy jakoś tak. Kupilam ją za gotówkę, tzn za tyle ile w tedy miałam. Po niej musiałam kupić więc wzięłam porządną drogą pralkę na raty. Ogólnie ja wszystko wolę na raty, nie spłacam latami tylko na 10-12 m-cy. Mam przynajmniej porządne sprzęty AGD I RTV. No niestety ale żeby odłożyć i kupić za gotówkę to bym nie dała rady. Taka pralka np wyszła mnie 70 zł więcej, telewizor ok 100, więc nie jest to majątek.