Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielona żyrafa

Jakie są efekty blw? Prosze o opinie doświadczonych

Polecane posty

Gość zielona żyrafa

Witam, mój synek ma 8,5 miesiąca. Do tej pory jadł papki ze słoiczków. Nie było szaleństwa, ale zawsze coś (rano pół słoiczka owoców, na obiad pół małego słoiczka i po południu drugie pół owoców). Jednak ostatnio chorował i na siłę miał podawane lekarstwa. Od tej pory ma uraz do łyżeczki i za nic w świecie nie chce tknąć jedzenia. Do blw mam obojętny stosunek. Ale widzę w tym jedyną deskę ratunku. Mały wtedy chętnie gniecie, miętosi i czasem także coś spróbuje. Czy są tu rodzice, którzy stosowali tą metodę i mogą powiedzieć KONKRETNIE jak się sprawdziła? Czy rzeczywiście po pewnym czasie, coraz mniej jedzenia lądowało na podłodze a coraz więcej w brzuszku? Dziękuję za podzielenie się doświadczeniem

Gość gość
moj synek ma roczek, stosuje ta metode ale polowa jedzenia i tak jest na podlodze. MInie chodzilo o to, zeby dzieckos ie najadalo ale zeby nie mialo wstretu do jedznia, do kolorów i kształtow no owocow. Moje pierwsze dziecko ma taki uraz, ze nie tknie nic kolorowego:O

Gość zielona żyrafa
A podkarmiasz dodatkowo? Czy tylko tyle ile sam zje plus mleko? Dodam, że mój jest na piersi i bardzo chętnie pije, zwłaszcza w nocy.. ;)