Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gufjfjiffdd

kłótnia dzieci z rana, nie wytrzymałam

Polecane posty

Gość gufjfjiffdd

mam drugi dzień urlopu a zaczął się od moich wrzaskow że pewnie sąsiedzi nawet słyszeli. wstałam ubralam się i pobiegłem do sklepu po zwieze bułki, wróciłam ledwo wie rozebralam i słyszę z pokoju : no weź, no nie bij mnie, ale to przez nia, to przez niego, ałaaa, mamooooo.... itp no nie wytrzymałam. zgasilam bajki wtargnelam do pokoju i zaczęłam się wydzielić na dzieci (6 i 9lat) bo po mimo moich wcześniejszych próśb żeby się uspokoili nadal się lali. no moja cierpliwość się skończyła. kilkanaście razy dziennie jest to samo. dziś wstałam w dobrym humorze, wesoła ale jak usłyszałam ałaaaa no nie bij mnie to się we mnie zanotowali. teraz siedzą w oddzielnych pokojach cicho kazalam im się nawet do mnie nie odzywać.... po malu schodzi ze mnie napięcie Ale co dalej??,, te kłótnie doprowadzają mnie do szału, od rana do wieczora

Gość gufjfjiffdd
wiem że często robią to specjalnie. starsza córka tylko prowokuje brata, robi głupie miny, zaczepił go tylko poto żeby potem jeczec że on ja bije czy coś i że ona niby nic mu nie robiła. to taki prowokator wiecznie niewinna a tak naprawdę jest zupełnie odwrotnie. młodszy też nie jjest ideałem, o byle co się wściekła a jak już dotyczy to siostry to od razu zaczyna ją bić i się nie zastanowi ani nic. no ręce opadają bo boje prośby i groźby zdają się na wielki NIC. Co teraz zrobić żeby odniosło to jakiś minimalny chociaż skutek?? bo już mam poranek z banki

Gość gość
nie jestem pewna, ale wydaje mi sie, ze nic nie zrobisz, Taki okres i potra jezcze pare lat. Roznica miedzy dziecmi to 3 lata ? Ja mam dwoch chlopców z taka roznica, tylko ze jeszcze malutkich .Ciekawe jak to bedzie :D

Gość gość
Ech ta cudowna mała różnica wieku.... Pozostaje ci tylko przeczekać. Ze mną i moim bratem było tak samo. I trwało to do wieku nastoletniego (ja17 młody 14). Dużo jeszcze rzed tobą.

Gość gufjfjiffdd
Córka zawsze była za bratem, gdy był malutki to by go ukochala na śmierć. Teraz też są za sobą ale jeszcze częściej się klucza i leja, jedno prowokuje drugie i zwala na drugiego. Czasami są to niewinne zabawy a czasem na poważnie, ale jakie by nie było to takie jęki i steki ze ktoś coś komuś robi czy bije doprowadzają mnie do szału. Mam dość tego Ale oni nie zdają sobie z tego sprawy jak mnie to wkurzasz mimo że im mówię to sto razy dziennie. Tylko się prowokują nawzajem tylko po to żeby drugiemu się dostało, bo sami przecież są niewinni

Gość gość
Sorrki za błędy to słownik.... To małe pocieszenie ze wszystko jeszcze przedemna. Jak ja już wysiadam.... Płakać mi się chce. I co mam kazać im się przeprosić?? Poto żeby za godzinę było to samo?

Gość gość
Polecam książkę Mądrzy rodzice. Tam jest rozdział o tym gdy dzieci się biją. Bardzo fajna pozycja, nie udziela mądrych rad, tylko konkrety z naukowego punktu widzenia, co sie dzieje w mozgu

Gość gość
Dziękuję... Podejde do biblioteki. Może chociaż coś mi pomoże. Bo naprawdę już mi ręce opadają i mam dosyć dotarcia się na nich dzień w dzień. Mimo że codzień obiecuje sobie że dziś mnie to nie ruszy to i tak się dre bo moje prośby i spokojny ton nic nie daje

Gość gość
Ja tez mam ja wypozyczona, niestety nigdzie nie moge juz jej dostac. Napisze Ci tak tylko w skrocie, ze tam jest o tym: dlaczego walki sie zdarzaja jak nalezy reagowac na bojki dbanie o bezpieczenstwo dzieci organizowanie zebrania rodzinnego. Na ten temat jest tylko kilka stron, ale cala ksiazka jest warta przeczytania. Bardzo chetnie bym kupila ja gdzies uzywana, ale nie ma...

Gość gość
Normalka, mam tak samo i też mnie wyprowadza z równowagi, córka lat 10 , syn lat 7.Masakra, córka jest dokładnie taka jak Twoja, wiecznie zaczyna, prowokuje, aby tylko była reakcja syna. Czekam ,aż syn podrośnie, albo sam jej wleje, albo już nie będzie próbowała, albo się pozabijają. Jaj mam z nimi jechać gdzie na wczasy, albo przebywać cały dzień w domu, jak mam wolne, to szału dostaję.Też się drę, izoluję, nie słucham czyja to wina, kto jest winny, karę mają razem, do uspokojenia.Potem syn płacze,że to nie byłą Jego wina. Normalnie monitoring bym chyba musiała mieć, bo zawsze Córka zwala winę na brata. Ze mną to i tak jest w miarę spokojnie, ajk zostaną z Ojcem to się dopiero dziej.

Gość gufjfjiffdd
Chociaż nie jestem sama.... Jest nas więcej:)