Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ząbkowamama

Pierwszy ząbek, jak długo się wyżyna?

Polecane posty

Gość ząbkowamama

Witam, ile średnio trwało u waszych dzieci wyżynanie się ząbka? Chodzi mi o czas od momentu rozpulchnionych dziąseł do momentu aż ząbek ujrzał światło dzienne. Moj synek już ma rozpulchnione dziąsło dwa tygodnie, jest strasznie marudny, w nocy nie śpi, ale żadnego postępu w buzi nie widać. Jak było tak jest. Jak było u was?

Gość gość
Moja wogoile niue miała spulchnionego dziąsła tylko czerwone ale nie była marudna. Jakiś tydz to trwało ale nie pomyslalasm ze to zęby . kilka dni później bylly dwie jedyneczki:-)

Gość gość
up

Gość ząbkowamama
o, dziękuję. Fajnie, że tak lekko przeszła. Mój mały strasznie marudzi a noce to męka. Już ledwo się trzymam fizycznie na nogach, bo w nocy popłakuje, nie może zasnąć, przewraca się z boku na bok, kręci się po łóżeczku. Smaruję mu dentinoxem, mam też żel dentibaby, na noc daje viburcol i mimo to tragedia :(

Gość gość
U mojej siostry też jęczenie nocne od 3 miesiąca życia małego to były zęby 'bo dziąsła popuchły', a zęby wyszły około 8 miesiąca. U mojej córki nie było nic spuchnięte tylko wyskoczył ząb i tyle :) 2 dni przed wyjściem jakiegokolwiek zęba był płacz w nocy tak raz się wybudzała z wrzaskiem i tak ze 3 dni po przebiciu się. Potem już luzik. I tak przy każdym ząbku. Czyli z 5 dni pod rząd pobudek :) Ale jak wychodziły 4 na raz to ze 2 tygidnie non stop wiszczała w nocy. Ogólnie dobrze przechodziła i wydaje mi się, ze szybko.

Gość gość
No jakoś się nie dziwię jak dajesz maść która działa kilka minut i WODĘ (vibrucol to przecież homeopatia). Idź z dzieckiem do lekarza i niech da coś przeciwbólowego.

Gość gość
A co, ma codziennie mu eferalgan w dupke pchac?

Gość gość
viburcol to se możesz wsadzić sama... ulżyj dziecku i daj paracetamol w nocy żałosna kobieto

Gość gość
Albo znajdz przyczynę u mojej siostry okazało się, że to refluks. Mały nie ulewał ani nic. A oni szukali winy w ząbkowaniu.

Gość Zabkowamama
OK, dziewczyny, dlaczego od razu tak napadacie. Przecież napisałam grzecznie, bez żadnych głupich tekstów, a niektóre zaraz dogryzają. Nie jestem żałosna, nie jestem matka wszechwiedząca jak ty, dlatego grzecznie pytałam. Lekarz doradził sam viburcol, z kapelusza go nie wzięłam. Dziękuje za wszystkie odpowiedzi, nawet tej zarozumialej babce od żałosnej kobiety :)

Gość renia255
Viburcol u nas pomagał równie dobrze jak paracetamol a jest przecież o niebo zdrowszy dla malucha! na pewno warto spróbować, ja z działania tych czopków jestem bardzo zadowolona.