Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Iść do szpitala czy nie? Doradźcie

Polecane posty

Gość gość

Czy któraś z was przed porodem trafiła na dłużej do szpitala w którym miała rodzić?? Jak to wspominacie? Moja lekarka prowadząca właśnie pracuje w tym szpitalu, i gdy zapytałam czy jest taka możliwość odpowiedziała że jak najbardziej tak, może mnie tam wziąć ( bo ma za to jakieś punkty) ale nie poleca mi tego bo ani ciąża nie jest zagrożona ani nic. Mi chodzi tylko o to że mam rodzić 14 lipca a mojego męża do tego czasu nie będzie. Co zrobię jesli skurcze złapią mnie w nocy?Strasznie panikuję. Wiem że obrotne osoby zamawiają taxi i jadą jak gdyby nigdy nic,ale jak tak wszystko poskładam w jedną całość to cholernie się boję.Dlatego pytam dziewczyn które były w takiej sytuacji- czy będąc np w szpitalu na 2 tygodnie przed porodem miałyście trudniejszy poród ( no bo wiadomo jak to w szpitalu człowiek się nakręca) albo coś nadszarpnęło waszą psychikę??

Gość gość
Ja leżałam w szpitalu 33 tygodnie przed porodem. i nic nie nadszarpnęło mojej psychiki - o ile jeszcze coś z niej zostało :D strasznie się cieszyłam jak wychodziłam do domu.

Gość gość
Po co leżeć w szpitalu 2 tyg? Nikt by mnie do tego nawet nie zmusił a co dopiero z własnej woli. Poród nie trwa 5 minut i zdążyłabys nawet na piechotę nie tylko taksówką

Gość gość
A po co iść tam wcześniej skoro nic się nie dzieje? Nie masz nikogo oprócz męża kto mógłby cię zawieść? Zawsze są karetki. A poza tym nie nastawiaj się że to będzie raz dwa skurcze i urodzisz. Pierwszy poród przeważnie trwa dość długo. Ja leżąc przez 2 tyg. po porodzie (żółtaczka u dziecka) mało tam nie zwariowałam. Szkoda bez sensu siedzieć i zajmować miejsce. A ile km masz do szpitala??