Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinkamala

Rezygnacja ze szkoły policealnej a legitymacja

Polecane posty

Gość malinkamala

hej Jeżeli zapiszę się do szkoły policealnej, dostanę legitymację i nie będę uczęszczała na zajęcia i potem zrezygnuję to co będzie dalej z legitymacją? muszę ją oddać czy będę miała ją ważną do 30 września następnego roku?

Gość gość
Mi w jednej kazali oddac gdy sie wypisałam, w drugiej nie. Zawsze mozesz powiedziec ze zgubilas. No poki sie oficjalnie nie wypisz, tj, poki jestes na liscie sluchaczy, to mozesz ja pelnoprawnie miec.

Gość malinkamala
dzięki:) legitymacja mi jest potrzebna do biletu miesięcznego bo pracuje daleko od domu i za normalny bilet miesięczny sporo wychodzi :(

Gość malinkamala
a jeżeli powiem że zgubiłam to będzie ona ważna do 30 września? ktoś może to sprawdzić czy jestem uczniem danej szkoły?

Gość gość
up

Gość gość
moim zdaniem musisz oddać skoro nie jesteś uczniem to nie masz praw do legitymacji ani do zniżek.po]

Gość gość
dobre!oddajesz i rozliczasz sie ze szkołą,nie zadzieraj z Policją juz wczesnie zaczynasz z tym oszustwem,tak cie w domu uczą? a potem gdzie nie pódziesz,to wszyscy wszystkich kantują

Gość gość
tak tylko chciałam wiedzieć jak to wygląda i czy warto się w to bawić. ale jednak nie będę się znowu zapisywać bo to nie ma sensu. dzięki za odp.

Gość malinkamala
Bo miałam jeszcze pomysł wziąść telefon na legitymację, ale przecież dojdą :-(

Gość gość
sami złodzieje i oszuści w tej Polsce!!!

Gość malinkamala
To może alimenty tak wycyganię od rodziców?

Gość gość
Bo prawdziwych Polaków wymordowali niemcy i rusy, zasiedlili Polskę swoimi, to oni tak kradną :-O

Gość gość
a po co alimenty - zabij ich albo otruj, i będziesz mogła zabrać od razu mieszkanie i ich oszczędności!

Gość gość
gimby mają wakacja i nie mają co robić to się podszywają na kafe..

Gość ACGT
Wezcie nie straszcie laski, zazdrosnicy!! Jezdzij na legitce bez obaw. Zaden kanar nie bedzie sie bawil w sprawdzanie w szkole (w ogole moze tak?), wazne zeby w momencie kontroli byla wazna. Do cwaniaczkow co wyzywaja od zlodziei - a myslicie czemu dziewczyna musi kombinowac?! Czyz nie dlatego, ze ktos oszukuje ja? tak, oszukuje, pracodawca na kase - traktuje jak murzynke dajac zarobki na poziomie miski ryzu. Gdyby zarabiala godziwie, nie musialaby myslec gdzie tu przyoszczedzic te marne kilka zł :/

Gość gość
aha! czyli wszyscy mamy kraść i oszukiwać bo inni też to robią, tak?

Gość gość
Z reguły legitymacje oddaje się w zwykłych państwowych szkołach, w tych prywatnych nie ma z tym problemu. Ale jeśli teraz wyrobisz legitymację, to będzie ważna do 30 września tego roku. Mój facet zrezygnował w grudniu zeszłego roku i mu nie zabrali, do dzisiaj z nią jeździ.

Gość gość
Gosciu 10:42 Ale kogo ona okrada? Panstwo polskie? Haha dobry zart, bo to PANSTWO okrada nas! Wiec sa kwita. A i to nie tak - ona po prostu probuje jakos przetrwac w tej dzungli zwanej Polska.