Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juliannna

badania dla niani

Polecane posty

Gość juliannna

czy przed zatrudnieniem niani powinnam wymagać od niej badań np. na choroby zakaźne? w końcu będzie opiekowala sie moim dzieckiem :/ słyszałam ostatnio o takich badaniach, nawet niektóre mamy zlcają same badania i płacą za nie... co sądzicie?

Gość familijna
spotkałam się z tym, tzn na pewno badania są wymagane jeśli niania jest zatrudniania na umowę, ale chyba nie o to pytasz... jesli chcesz dla spokoju wiedziec czy osobą którą zatrudniasz jest zdrowa, to oczywiście możesz o to poprosić. To już Wasz stprawa kto pokryje kostzy takich badań. Wiem ze w lux medzie mają specjalny pakiet.

Gość juliannna
szczerze mówiąc nie mam umowy z nianią, ale nie chodzi mi o zapisy prawne :) a zwykły niepokój o dziecko :/ wiesz ile takie badania kosztują i jakie badania są w tym pakiecie? bede wdzieczna za odpowiedź,

Gość familijna
w pakiecie jest badnie na bakterie występujące w gardle i nosie typu meningokoki, pneumokoki, jeszcze jakieś, ale nie pamietam, poza tym żółtaczka typu B i C, bakterie Salmonella i Shigella, gruźlica. Całość w cenie 350 zł. wg mnie cena bardzo dobra.

Gość juliannna
ok, rozumiem. czy ktoś korzystał z takiego pakietu? albo w ogóle z badań w tej klinice? jak oceniacie? to co piszesz wygląda sensownie, cena też ok, ale nigdy nie korzystałam z lux med.

Gość gość
Ja dostałam od niani wszystkie badania ,sama mi przyniosla byla kiedys pielęgniarką a potem pracowala w hospicjum stąd te badania.

Gość Joanna Pol
Julianna, z tego konkretnego pakietu nie korzystałam, ale jestem klientką, a w zasadzie pacjentką Lux Med i mam raczej pozytywne odczucia co do ich usług. Mam wykupiony roczny abonament, zdarza mi się często odwiedzać specjalistów, więc co nieco sprawdziłam ;) a co do badań, jak najbardziej mądre posunięcie!

Gość gość
Tyle że LuxMed ma 2 razy wyższe ceny niż diagnostyka, a i tak do nich odsyłają próbki. To już lepiej zrobić bezpośrednio w diagnostyce albo alabie.

Gość Joanna Pol
Nie zgodzę się, że Lux Med ma dwa razy wyższe ceny. Leczę się tam od dawna i proszę mi wierzyć, że szanuję swoje pieniądze. Zanim zdecydowałam się na konkretną przychodnię, sprawdziłam oferty konkurencyjne...

Gość juliannna
no i jesteśmy po badaniach. To była moja pierwsza wizyta w lux med i myślę, że nie ostatnia. Miła obsługa, badania prawie od ręki, więc wszystko szybko załatwione. I ja i niania jesteśmy zadowolone :)

Gość kowalewska
czy ktos z was robił te badania dla dzieci? Piszecie o lux medzie, oprócz tego mozna gdzies jeszcze? co polecacie? jestem zainteresowana przebadaniem dziewczyny która planuje zatrudnic.

Gość likealord
domyślam się ze masz na mysli badania dla niani a nie dzieci :) ja też się zainteresowałam tym tematem. kto pomoze? podbijam pytanie!

Gość gość
to od pan w przedszkolach tez takich badan oczekujecie rozumiem? I chcecie miec wyniki do wgladU? Od babc ktore wnuki pilnuja rowniez?

Gość gość
No i srodkami komunikacji miejskiej tez nie jezdzicie z dziecmi? O supermarketach nie wspomne i wozkach w ktorych tak chetnie maluchy wozicie mowa o wozkach sklepowych...Pojecia nie macie co tam sie kryje taka niania w porownaniu z tym to pikus.

Gość likealord
nie wymagam badań od pani w przedszkolu, ale myślę, że zadba o to sama placówka, nie mogę wymagać wglądu do takich dokumentów... czy jest w tym cos złego, że chcę miec pewność, że moim maleństwem zajmuje sie osoba zdrowa? to moje prawo i mój wybór.

Gość kowalewska
dziś zajrzałam na profil lux medu na facebooku, bardzo dobrze trafiłam, bo tam na bieżąco piszą o aktualnych promocjach i okazuje sie że badania dla niań, o których piszecie teraz można kupić taniej o 50 zł. zniżka dla członków klubu - czy to znaczy ze musze byc klientem stałym zeby skorzystac z rabatu?

Gość Joanna Pol
MAjąc wykupiony abonament nie oznacza ze jesteś członkiem klubu. Zarejestrować się w klubie może każdy, wystarczy się zapisać i można korzystać z różnych profitów. Taka osoba jest na bieżąco informowana o ofertach specjalnych. Teraz np. jest właśnie zniżka na badania dla niań, ale to nie jedyna zniżka. Warto zaglądać regularnie, bo oferta się zmienia często.

Gość gośćula
....i takiej super niani ,zdrowiutkiej ,z fakultetem z psychologii i pedagogiki zapłacicie 700 zł i jeszcze żeby zbyt ładna nie była i sprzątała i przypadkiem u was nic nie zjadła.

Gość gość
co za przewrazliwione mamuski,wezcie te swoje pociechy calkiem pod kloszmi trzymajcie,a tak na marginesie zrobicie badania swoim dzieciom gdy niania ich zarzada? Przeciez dzieci najwiecej roznego typu wirusow przenosi

Gość przewrażliwiona ona
dlaczego atakujecie? skąd możesz wiedziec jaka sytuacja kogoś spotkała? może chodzić przecież o chore dziecko, które wymaga szczególnej opieki. rodzic ma prawo dbać o swoje dziecko! od razu robicie z kogos przewrazliwione mamuski. nie jestescie zainteresowane tematem, to po co odwiedzasz takie forum. Druga sprawa, przykre że spotykacie pracodawców, którzy tak wykształconym i kulturalnym osobom płaca tylko 700 zł. Nie słyszałam jeszcze o takich stawkach za miesieczną opieke nad dzieckiem.

Gość gość
ja jestem nianią, nikt-żaden pracodawca dotychczas mnie o to nie prosił. Polecają mnie dalej i tak się toczy, jedno odchowam, idzie do przedszkola, zerówki, a już następni dzwonią. Nie miałabym nic przeciwko badaniom, gdyby ktośmnie o to poprosil, ale nie na swój koszt. Jak pracodawca zaproponuje- dla mnie normalna sprawa, nie obrażę się, ale niech za to zapłacą.

Gość gość
skonczcie z ta reklama, gdzie nie spojrze tam lux med, do wyrzygania

Gość pracująca nonstop
masz rację, jeśli rodzicę mają ochotę sprawdzić to nie mam nic w tym złego, też bym nie robiła takich badań na własny koszt, ale jeśli pracodawca chciałby zapłacić , to zdecydowanie zgodziłabym się na to. Pracując w gastronomi przykładowo, wymagane są badanie, więc skąd to oburzenie?

Gość Malynowska
Temat może niektórych bulwersować, ale nie do końca to rozumiem, przecież nikt nie robi badań po to żeby upokorzyć nianię... Ja osobiście nie widzę nic złego w badaniach tego typu i jakiś czas temu zleciłam badania mojej niani, właśnie we wspomnianym lux medzie. Wyniki mieliśmy szybko i tylko utwierdzilismy się, że wszystko jest w porzadku. Dziewczyna, która zajmuje sie naszym dzieckiem, bardzo chętnie skorzystała z opcji badań.