Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy 8 miesięczne dziecko ktore samo siada, pełza a nie raczkuje jest opóźnione?

Polecane posty

Gość gość

Weźcie mnie uswiadomcie bo kafeterianki okrzyknely że jest opóźnione.

Gość gość
a słuchaj idiotek , daj spokój

Gość gość
Nie słuchaj wszystko jest ok moje ma 8.5 też siada i pełza :-)

Gość gość
Nie słuchaj, tu wszystkie dzieci chodzą i mówią najpóźniej miesiąc po urodzeniu :o.

Gość gość
Równie dobrze możesz iść do szpitala psychiatrycznego pensjonariuszy się zapytać czyś zdrowa psychicznie.

Gość gość
jakby miało 8 miesięcy to by było ok ale ma 8,5 miesiąca więc jest już opóźnione

Gość gość
jest wielce prawdopodobne że jest opóźnione po matce. kafeterianki ci orzekły, piszesz tak jakbyś teraz pisała już na innym forum i tutaj odpowiedzą nie-kafeterianki :O

Gość gość
Moj jak mial 8 msc tylko pełzał,jak skonczyl 9 to w jednym dniu zaczął siadać i wstawać,olal raczkowanie,teraz zasuwa w chodaku po calej chałupie

Gość gość
Po co ty sluchasz kretynek?skoro piszesz na forum to neta masz,a i pewnie lekarza i ksiazki o rozwoju...rany...czy wg mlodych,to wszystko musi byc pod linijke,odtad dotad,czarne albo biale? Moze ja juz stara kwoka(o pewnie dla niektorych to starowinka :-P )i moze dlatego tak nie schizuje...nie wiem,moze to teraz taka moda? Ale do rzeczy: wychowalam trzech synow,dwoch z nich nie raczkowalo,a wlasnie pelzalo lub turlali sie ,nastepnym etapem bylo wstanie i zaraz potem chodzenie....wszystko kolo roku.. Trzeci natomiast raczkowal ,rzeczywiscie bsrdzo wczesnie,bo juz w wieku 7,5 m- ca ,chodzic zaczal,majac 10 m-cy.Rozwoj kazdego z nich ,jak najbardziej prawidlowy. .wiec nie szukaj dziury w calym...

Gość gość
mojej kolezanki synek tylko pelzal a w wieku 10 miesiecy poszedl na nogi :) a mojej mamy siostra zamiast raczkowac na d***e jezdzila :)