Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość patka

Piękne włosy

Polecane posty

Gość gość patka

Byłam dziś u fryzjera zrobiłam wymarzoną fryzurę. Ścięłam zniszczone końce i mam teraz zdrowe ładne włosy. Co polecacie żeby zachować ich wygląd żeby po miesiącu końcówki nie wyglądały okropnie. Muszę na co dzień używać prostownicy (mam kręcone włosy a wolę proste) przez co końce szybko się przesuszają i są łamliwe. Doradźcie jakąś odżywkę lub coś oczywiście nie przesadzając z ceną.

Gość gość
up

Gość gość
polecamy nie stosować prostownicy

Gość gość
Każdemu co innego dobrze wpływa na wlosy,najlepiej nie używać szamponów z sls i innej chemii ,ktora niszczy wlosy a odżywkę koniecznie trzeba stosować.Olejek arganowy jest świetny do włosów,tylko najlepszy jest taki prawdziwy ale jest drogi lub przynajmniej rzeczywiście zrobiony z tego z czego trzeba.Dobrze jest używać na końcówki olejków ,ja mam kokosowy prawdziwy i przed myciem trzeba sobie w nim pochodzić,sa specjalne środki na końcówki,ktore używa sie zawsze po stylizacji ,używam drogich kosmetyków do wlosow wiec nie wiem,nie używam drogeryjnych bo sa nienajlepsze choć czytałam na stronie jakiś maniaków wlosow ,ze alterra z granatem jest swietna(odżywka).Wszystko zalezy jakie masz wlosy...

Gość gość
Dodam,ze tez mam krecone wlosy i takie wlosy potrzebują więcej nawilżenia niż proste,najlepiej zrezygnować z prostownicy bo bardzo niszczy wlosy a teraz sa modne wlosy kręcone:)I sa odpowiednie środki chroniące przed negatywnym działaniem prostownicy ale moim zdaniem i tak wlosy sa zniszczone.

Gość gość
jest dużo opcji ale na pewno dbanie o włosy z zewnątrz i od środka pozwoli zachować im piękny wygląd. z tym pierwszym nie ma problemu, gorzej z tym drugim. znalazłam skrzypolen z biotyną, który uzupełnia składniki odżywcze dla włosów a nie jest przeładowany chemią, więc łykam to co na włosy potrzebne :)

Gość gość
Aby mieć piękne kręcone włosy nie wystarczy nawilżenie. Przede wszystkim za kręcenie isę włosów odpowiada keratyna. Niektóre preparaty, zawierająw swoim składzie aminokwasy siarkowe, które są składnikiem keratyny. Dlatego wszystkim polecam skrzypolen :)