Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kruszynaaa

przeziębienie w ciąży

Polecane posty

Gość kruszynaaa

Witam, chciałabym się zapytać czym leczycie/leczyłyście przeziębienie będąc w ciąży. Czuje, że mnie może nieźle wziąć, ale wolałabym tego uniknąć. Nie chciałabym być jakąś panikarą i lecieć ze wszystkim do lekarza, ale nie chciałabym także zaszkodzić maleństwu. Jestem na początku 4 miesiąca. Z góry dziękuje za pomoc.

Gość gość
Rutinoscorbin,apap na bol glowy i ew.goraczke i duzo herbaty z miodem i cytryna,nic wiecej. Jezeli boli Cie gardlo tantum verde czy jakos tak,a do nosa woda morska:-) mnie pomoglo

Gość gość
Herbatka z miodem, ja używam wielokwiatowego od Bartnika Mazurskiego, dodatkowo 2 goździki i stawia na nogi!

Gość gość
ja byłam non stop rpzeziębiona rpzez pierwsze 4 miesiące, miałam 10 x opryszczkę. Polecam herbatkę z miodem i cytryną i syrop z cebuli

Gość mądra_mama
ja w ciąży starałam się działać domowymi sposobami;dobra dieta, herbatka z miodem, cytryna, sok malinowy/domowy/, czosnek i cebula.Na kaszel syrop z cebuli,na bolące gardło płukanki z wodą z solą na przemian z szałwią-tym samym można robić inhalacje na katar. Osłonowo brałam też provag-zdarzało mi się przed ciążą złapać grzybicę przy osłabieniu.W razie gorączki paracetamol. Jest syrop dla kobiet w ciąży prenalen-ale nie próbowałam.

Gość gość
Pilam prenalen, piłam herbatę z miodem, a temperaturę spędzałam paracetamolem. Bylam chora na początku ciąży, dzidziuś zdrowy, obecnie ma 11 miesięcy.